Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Αναβολή στην πρεμιέρα του Τσιτσιπά

Η βροχή συνεχίζει αδιάλειπτα στο Παρίσι με «θύμα» το τένις, καθώς πάρα πολλοί αγώνες της πρώτης ημέρας αναβλήθηκαν

Η βροχή στο Παρίσι μπορεί να μην κατόρθωσε να πλήξει σοβαρά τη χθεσινή τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν συνέβη όμως το ίδιο και σήμερα.

Το τένις, που διεξάγεται στις εγκαταστάσεις του Ρολάν Γκαρός, υπήρξε εν μέρει «θύμα» του βροχερού καιρού στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι προγραμματισμένοι αγώνες στα δύο κεντρικά γήπεδα της εγκατάστασης, «Φιλίπ Σατριέ» και «Σουζάν Λενγκλέν», διεξάγονται κανονικά επειδή έχουν στέγαστρο, αλλά στα υπόλοιπα δεν ξεκίνησαν καν.

Μεταξύ αυτών και η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Βέλγο Ζιζού Μπεργκς στο «Σιμόν Ματιέ», που αναβλήθηκε και θα οριστεί εκ νέου, πιθανότατα αύριο κι αν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Στα παιχνίδια που ολοκληρώθηκαν δεν υπήρξαν εκπλήξεις. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς «εξαφάνισε» τον Αυστραλό Μάθιου Έμπντεν (6-0, 6-1) και περιμένει στον β΄ γύρο τον Ράφα Ναδάλ.

Εύκολα ξεπέρασε και ο Κάρλος Αλκαράθ τον Λιβανέζο Χαντί Χαμπίμπ (6-3, 6-1), ενώ ο Αμερικανός Τέιλορ Φριτς επιβλήθηκε του Καζάκου Αλεξάντερ Μπούμπλικ με 6-4, 6-4.

Στις Γυναίκες, το φαβορί του τουρνουά, η Πολωνή Ιγκα Σφιόντεκ, απέκλεισε την Ρουμάνα Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου 6-2, 7-5, ενώ η Ιταλίδα Τζασμίνε Παολίνι, φιναλίστ φέτος σε Ρολάν Γκαρός και Γουίμπλεντον, νίκησε την άλλη Ρουμάνα, Άνα Μπογκντάν (7-5, 6-3).