Skip to main content

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ιδανική εκκίνηση ο Πετρούνιας

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης εκτέλεσε σχεδόν άψογα το πρόγραμμά του και ουσιαστικά προκρίθηκε στον τελικό των κρίκων

Με πολύ καλή εμφάνιση, που ουσιαστικά του εξασφαλίζει από τώρα την πρόκριση για τον τελικό των κρίκων, έκανε πρεμιέρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024» ο Λευτέρης Πετρούνιας.

Στον προκριματικό της ενόργανης γυμναστικής Ανδρών, στο στάδιο «Μπερσί», ο Έλληνας Ολυμπιονίκης συγκέντρωσε 14,800 βαθμούς (βαθμός δυσκολίας: 6,300, βαθμός εκτέλεσης: 8,500), με μία εξαιρετική εκτέλεση του ίδιου προγράμματός που του είχε χαρίσει τον ευρωπαϊκό τίτλο τον περασμένο Μάιο στο Ρίμινι και το ασημένιο στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην Αμβέρσα.

Η επίδοσή του τον φέρνει στην κορυφή της κατάταξης στους κρίκους λίγο πριν την ολοκλήρωση του 1ου από τους τρεις προκριματικούς ομίλους, θεωρείται δε βέβαιο ότι ο 33χρονος Έλληνας θα παραμείνει μέχρι το τέλος στην προνομιούχο οκτάδα των φιναλίστ της επόμενης Κυριακής (04/08).

Ο Πετρούνιας περιμένει τώρα τις προσπάθειες των κύριων ανταγωνιστών του, οι θα συμμετάσχουν στους επόμενους ομίλους της ημέρας.

Στον απογευματινό 2ο όμιλο (16:30 – 19:00) θα λάβουν μέρος ο Κινέζος κάτοχος του Ολυμπιακού και του παγκόσμιου τίτλου Γιανγκ Λιου, ο συμπατριώτης του, «ασημένιος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, Τζινγκιουάν Ζόου και ο έμπειρος Γάλλος Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ.

Στον βραδινό 3ο όμιλο (21:00 – 23:30) θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Τούρκος Άντεμ Ασίλ, νικητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 και στο ευρωπαϊκό του 2023.

Οι φιναλίστ των κρίκων, όπως και όλων των υπόλοιπων αγωνισμάτων, θα αναδειχθούν έπειτα από την ολοκλήρωση του τελευταίου ομίλου, απόψε στις 23:30 ώρα Ελλάδας.

«Δεν θα προκριθώ πρώτος, ο Κινέζος είναι σε πάρα πολύ καλή κατάσταση. Θα πρέπει να κάνει σοβαρό λάθος και δεν θα το κάνει. Και ο άλλος Κινέζος, αλλά και ο Τούρκος. Εγώ, δεδομένης της κατάστασης γιατί οι απαιτήσεις μου είναι μόνο για την πρώτη θέση, είμαι ΟΚ για τον τελικό. Θέλω να βγω να αποδείξω την αξία μου», δήλωσε ο Πετρούνιας στη Δημόσια Τηλεόραση.

«Δεν με στρεσάρει αυτό, είμαι καλά ψυχολογικά και σωματικά. Το κάνω για μένα, την οικογένειά μου, φυσικά και για τη χώρα μου. Θέλω να το ευχαριστηθώ. Θα είναι πολλά διαφορετικά την επόμενη εβδομάδα. Θα κάνω προπονήσεις πιο αργά, γιατί έκανα προπονήσεις πρωί εδώ ως τώρα. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες για τη στήριξή τους, νομίζω θα πάμε καλά και θα φύγουμε με χαμόγελο την επόμενη εβδομάδα».