Skip to main content

Ισχνό προβάδισμα πρόκρισης για τον Παναθηναϊκό, 2-1 την Μπότεφ

(ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Το «τριφύλλι» αν και είχε ευκαιρία να «καθαρίσει» την πρόκριση, αδίκησε τον εαυτό του και πήρε μια νίκη με την μικρότερο δυνατό πλεονέκτημα

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League έκανε απόψε ο Παναθηναϊκός που νίκησε 2-1 την Μπότεφ στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Ντιέγκο Αλόνσο έχασε πολλές ευκαιρίες για να «καθαρίσει» και πληγώθηκε από ένα ατομικό λάθος του Βιλένα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον ελληνικό σύλλογο, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο 8′ με τον Γερεμέγεφ. Ο Σουηδός φορ έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 13′, στο 37′ ο Βιλένα δεν κατάφερε να σκοράρει, κάτι που έκανε στο 45′ ο Μπακασέτας με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

Ο Παναθηναϊκός πίεσε για τρίτο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης, είχε ευκαιρία με τον Βαγιαννίδη στο 54′ αλλά από το 60′ και έπειτα, η απόδοσή του έπεσε. Μάλιστα από ένα μεγάλο ατομικό λάθος του Βιλένα, ο Κόροσετς πέτυχε το 2-1 σε κενή εστία.

Οι «πράσινοι»… απάντησαν με δοκάρι του Τζούρισιτς στο 77′, στο τέλος η Μπότεφ πίεσε, με τον Παναθηναϊκό να κρατά με άγχος το υπέρ του 2-1.