Skip to main content

Aγγελόπουλοι: Αθέμιτος ανταγωνισμός το ΟΑΚΑ στον Παναθηναϊκό

(KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
Φωτογραφία αρχείου

Οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός εξαπέλυσαν τα βέλη τους προς τον «αιώνιο» αντίπαλο και τον ιδιοκτήτη του, Δημήτρη Γιαννακόπουλο

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του Σάσα Βεζένκοφ, οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος εξαπέλυσαν επίθεση κατά του Παναθηναϊκού για το ΟΑΚΑ και κατά του μεγαλομετόχου των ”πρασίνων”, Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αρχικά ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέφερε:

«Η παραχώρηση του ΟΑΚΑ είναι κλασική περίπτωση δημιουργίας συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού. Η παραχώρηση έχει γίνει με μη νόμιμο τρόπο. Δεν είναι στιγμή να μπούμε σε λεπτομέρειες. Έχει δώσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον Παναθηναϊκό, που έχει ένα μεγάλο γήπεδο επιπέδου Final 4, σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό. Με την κυβέρνηση μιλάμε για πάνω από τρία χρόνια για το ΣΕΦ, δεν έχει γίνει κάτι ακόμη, ούτε ξέρουμε ότι υπάρχει κάτι που εμποδίζει την παραχώρηση. Είναι κάτι κομβικό για το μέλλον του Ολυμπιακού. Αν δεν γίνει, θα πρέπει να εξετάσουμε όλες τις επιλογές για το πώς θα αντιδράσουμε. Σε κάποια πράγματα είμαστε αρκετά δυνατοί. Ο Παναθηναϊκός με την παραχώρηση αυτή θα έχει έσοδα από εισιτήρια και σουίτες πλέον των 20 εκατ. ευρώ, ο Ολυμπιακός θα είναι κάτω από 10 εκατ. ευρώ. Μιλάμε μόνο για αυτά τα έσοδα από εισιτήρια και γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα πλεονέκτημα πάνω από 10 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο, αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί, είναι εκτός λογικής. Θέλω να πιστεύω ότι θα τελειώσει σύντομα. Αν δεν συμβεί θα δούμε τι μπορεί να γίνει».

Αντίστοιχα ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος είπε χαρακτηριστικά:

«Οι συζητήσεις με την κυβέρνηση είναι πλέον των τριών ετών. Πάντα είναι σε καλό κλίμα. Η καθυστέρηση δεν οφείλεται σε μας, δεν έχουμε κάποια παράλογη απαίτηση. Πρέπει να αντιληφθεί και η κυβέρνηση πως δεν γίνεται να μην έχουν και οι δύο μεγάλες ομάδες γήπεδο. Δεν γίνεται η μία ομάδα να έχει γήπεδο, να κλείνει σουίτες και συναυλίες και εμείς να μην έχουμε… Αυτό δεν είναι προς όφελος κανενός. Ακόμη και ο ίδιος ο Γιαννακόπουλος θα έπρεπε να το καταλάβει αυτό. Το να ειναι ο ανταγωνισμός υγιής, ωφελεί και εκείνον. Το να βγαίνει με αναρτήσεις και να απειλεί το ΣΕΦ, τα air condition στο ΣΕΦ, το ένα το άλλο και τι θα γίνει… Θα έπρεπε να το αντιληφθεί ο ίδιος και φυσικά και η Κυβέρνηση. Δεν ωφελεί κανέναν αυτό. Το να έχει αυτός δικό του γήπεδο κι εμείς όχι και να ανταγωνιζόμαστε, το πώς βλέπουν τα μεγάλα fund που θέλουν να μπουν στην Ευρώπη ή ακόμα και ο ίδιος έχει πει πως θέλει κάποια στιγμή στο μέλλον να πουλήσει τον Παναθηναϊκό και δεν κάνω καμία σπέκουλα σε αυτό, δεν τον ωφελεί».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο Γιώργος Αγγελόπουλος, υπογράμμισε:

«Από ό,τι κατάλαβα από κάποια ανάρτησή του κάτι άλλο μεγάλο έχει γίνει. Κάτι πιο σημαντικό γιατί λέει πως δεν μπορεί να πάει σε κανένα γήπεδο. Μάλλον ίσως κάτι κινείται… Θα το δούμε και εμείς, θα το ψάξουμε. Μάλλον κάτι πιο σημαντικό έχει γίνει και δεν τον αφήνουν πλέον να πάει πουθενά. Ούτε Ελλάδα, ούτε Ευρώπη, ούτε Καλλιμάρμαρο. Ίσως έχει γίνει κάτι που δεν το γνωρίζουμε. Αλλά όλα αυτά είναι επικίνδυνα και κάνουν κακό στον αθλητισμό. Ο ανταγωνισμός είναι καλός, το να είναι ο Παναθηναϊκός δυνατός είναι πολύ καλό για τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά μέσα στα αθλητικά πλαίσια. Είναι αγώνας, είναι άθλημα. Ο κόσμος χαίρεται και πανηγυρίζει. Δεν μπορούν να ξεφεύγουν, να απειλούν και να βρίζουν ανθρώπους.. Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα. Αν εμείς ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, απλά δεν θα έχουμε αθλητισμό στην χώρα. Είναι ξεκάθαρο αυτό. Προσπαθούμε να μείνουμε εκεί που είμαστε και να κάνουμε το καλύτερο», τόνισε ο Γιώργος Αγγελόπουλος.

Με τον Παναγιώτη Αγγελόπουλο να εξηγεί:

«Όταν ήρθε ο Γιαννακόπουλος στον αγώνα της Euroleague τον χαιρετίσαμε και δείξαμε τι πρέπει να γίνεται. Ο Γιαννακόπουλος στο πρωτάθλημα ξέφυγε και οι ποινές δεν έχουν νόημα αν δεν αλλάζει κάτι».