Skip to main content

Νίκησε αλλά έδωσε δικαιώματα η ΑΕΚ

KLODIAN LATO / EUROKINISSI

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα προηγήθηκε με 4-0 στο 52΄ αλλά στη συνέχεια έχασε το μυαλό της και δέχθηκε τρία γκολ

Η Ίντερ ντ΄ Εσκάλδες δεν ήταν αντίπαλος που μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την ΑΕΚ και αυτό ίσχυε για την πρώτη ώρα του αγώνα των δύο ομάδων, στο πλαίσιο του β΄ προκριματικού γύρου του Conference League.

Η Ένωση νίκησε με 4-3 το συγκρότημα από την Ανδόρα, παρότι προηγήθηκε 4-0 (!), αλλά εφόσον είναι συγκεντρωμένη δεν μπορεί να απειληθεί στη ρεβάνς της 1ης Αυγούστου.

Το… πάρτι των γκολ στην OPAP Arena ξεκίνησε στο 5΄ με τον Γκατσίνοβιτς να «σημαδεύει» το δοκάρι, αλλά στο επόμενο λεπτό (6΄) ο Λιούμπισιτς άνοιξε το σκορ με το πρώτο γκολ της Ένωσης στη νέα σεζόν.

Στο 20΄ ο Λιβάι Γκαρσία διπλασίασε με διπλή προσπάθεια, καθώς το αρχικό σουτ αποκρούστηκε από τον Μουνιόθ, για να κλείσει το πρώτο ημίχρονο με 3-0 χάρη στο τέρμα του Γκατσίνοβιτς στο 31΄.

Ο Μουκουντί έγραψε το 4-0 με κεφαλιά στο 52΄ από κόρνερ του Ελίασον. Το «καρέ» τερμάτων, ωστόσο, δημιούργησε εφησυχασμό, η συγκέντρωσε χάθηκε και οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δυο γκολ από το τίποτα.

Στο 65΄ ο Βίντα «κρέμασε» τον Στρακόσα με κεφαλιά σημειώνοντας αυτογκόλ, στο 75΄ ο Λιβάι έχασε πέναλτι (απέκρουσε ο Μουνιόθ), αλλά στο 77΄ ο Αντρέου δεν λάθεψε από την άσπρη βούλα στο πέναλτι που υπέπεσε ο Στρακόσα, για να διαμορφώσει το τελικό 4-3 ο Μαρτίνες στο 83΄.