Skip to main content

Formula 1: Η Renault σταματά το 2026 την παραγωγή κινητήρων για την Alpine

Οι πόροι που θα εξοικονομηθούν θα κατευθυνθούν σε άλλα σχέδια, όπως η ανάπτυξη υδρογόνου ή ηλεκτρικών κινητήρων υψηλής ισχύος

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault αναμένεται να σταματήσει να παράγει κινητήρες για την ομάδα της Formula 1, Alpine, από το 2026.

Η Renault, η οποία σχεδιάζει τους κινητήρες της στο εργοστάσιο Viry-Chatillon (Essonne) στα περίχωρα του Παρισιού, ενημέρωσε τους εκπροσώπους του προσωπικού για τον στόχο της να μεταμορφώσει την παραγωγή σε αυτό το εργοστάσιο, χωρίς ωστόσο να θέσει σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας.

«Αυτή η πρόταση προβλέπει τη χρήση των πόρων του τμήματος του κινητήρα F1 για συγκεκριμένα έργα, όπως η ανάπτυξη υδρογόνου ή ηλεκτρικών κινητήρων υψηλής ισχύος που η επωνυμία πρέπει να αναπτυχθεί», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή με γνώση του θέματος.

«Δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση γιατί αυτό μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος της νομικής διαδικασίας. Θα ήταν ένα παγκόσμιο εταιρικό έργο, είναι απόφαση της Alpine, η οποία έχει ήδη ανακοινώσει ότι θέλει να λανσάρει επτά νέα μοντέλα αυτοκινήτων έως το 2030. Η ιδέα είναι να ανακατευθύνουμε τους πόρους και να κάνουμε το Viry κέντρο αριστείας και υψηλής τεχνολογίας».