Skip to main content

FIFA: Έχασε τρεις θέσεις η Ελλάδα, στο βάθρο η Ισπανία

Η Εθνική ομάδα υποχώρησε στην 54η θέση, με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Αργεντινή να παραμένει αμετακίνητα πρώτη

Η FIFA δημοσίευσε τη νέα της κατάταξη, μετά το τέλος του Euro 2024 και του Copa América.

Η παγκόσμια πρωταθλήτρια και νικήτρια της δεύτερης διοργάνωσης, Αργεντινή, παραμένει στην κορυφή, ακολουθούμενη από την Γαλλία και την Ισπανία, που χάρη στη νίκη της στο Euro βρέθηκε στο βάθρο.

Η «Ρόχα» εκτόπισε το Βέλγιο (6ο), που ήταν τρίτο πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Γερμανίας, ενώ η Αγγλία βρίσκεται τέταρτη, μετά την ήττα από την Ισπανία στον τελικό.

Μεταξύ των άλλων χωρών διακρίνουμε την πρόοδο της Τουρκίας, η οποία εκμεταλλεύτηκε την παρουσία της στο Euro για να κερδίσει 16 θέσεις και να περάσει από την 42η στην 26η θέση της κατάταξης.

Κάτι ανάλογο ισχύει για την Βενεζουέλα, η οποία έφτασε στα προημιτελικά του Copa América και σκαρφάλωσε 17 θέσεις (37η), κάνοντας το μεγαλύτερο άλμα από όλες τις ομάδες της κατάταξης.

Βίοι αντίθετοι, η ελληνική Εθνική ομάδα έχασε τρεις θέσεις στο παγκόσμιο ranking με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να έχει βρεθεί 54η.

Τη μεγαλύτερη πτώση είχε η Τσεχία με 13 θέσεις (47η), ενώ τους περισσότερους βαθμούς (-44.09 και 11 θέσεις) έχασε η Σαμόα (192η).

naftemporiki.gr