Skip to main content

Υφυπουργός της Αργεντινής ζήτησε από την Εθνική να πει συγγνώμη και απολύθηκε

Πρόκειται για τον Χούλιο Γκαρό, ο οποίος καυτηρίασε το ρατσιστικό τραγούδι των παικτών της «Αλμπισελέστε» κατά των Γάλλων διεθνών

Μπροστά στο σκάνδαλο του ρατσιστικού τραγουδιού που μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, οι αντιδράσεις πλημμυρίζουν και οι δράσεις πολλαπλασιάζονται, ακόμα και στην πολιτική σφαίρα της Αργεντινής.

Ο Χούλιο Γκαρό, υφυπουργός Αθλητισμού της χώρας, απολύθηκε αφότου ζήτησε από τα μέλη της Εθνικής να ζητήσουν επίσημα συγγνώμη από τους Γάλλους.

Σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής (Urbana Play), ο Χούλιο Γκαρό δήλωσε:

«Πιστεύω ότι ο αρχηγός της Εθνικής (Λιονέλ Μέσι) πρέπει να απολογηθεί, το ίδιο ισχύει και για τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας (AFA). Είναι κάτι που μας δίνει μια κακή εικόνα μετά από τόση δόξα και επιτυχία».

Λίγη ώρα αργότερα, ο επίσημος λογαριασμός του γραφείου του Προέδρου Χαβιέρ Μιλέι αντέδρασε έντονα:

«Καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να πει τι να σχολιάσει, τι να σκεφτεί ή τι να κάνει η Εθνική Αργεντινής, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και δύο φορές πρωταθλήτρια Αμερικής ή οποιοσδήποτε άλλος πολίτης. Για το λόγο αυτό, ο Χούλιο Γκαρό παύει να είναι υφυπουργός Αθλητισμού».

Ένα συναίσθημα που μοιράζονται ευρέως οι πολιτικές προσωπικότητες στην Αργεντινή, ειδικότερα συμπεριλαμβανομένης της αντιπροέδρου Βικτόρια Βιγιαρουέλ, η οποία ήταν ακόμη πιο επιθετική:

«Καμία αποικιοκρατική χώρα δεν θα μας εκφοβίσει για ένα τραγούδι, ούτε για να πούμε αλήθειες που δεν θέλουν να παραδεχτούν. Τέρμα η προσποίηση αγανάκτησης, υποκριτές. Έντσο (Φερνάντες), σε στηρίζω, Μέσι σε ευχαριστώ για όλα! Οι Αργεντινοί πάντα με το κεφάλι ψηλά, ζήτω η Αργεντινή!».