Skip to main content

Η FIFA ξεκίνησε έρευνα για το ρατσιστικό τραγούδι των Αργεντινών

Διεθνείς παίκτες της «Αλμπισελέστε» χλεύασαν την Εθνική Γαλλίας μετά την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα

Η FIFA αποφάσισε σήμερα (17/7) να ξεκινήσει έρευνα μετά τα ρατσιστικά συνθήματα Αργεντινών παικτών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για τη νίκη τους στο Κόπα Αμέρικα.

Ενώ πανηγύριζαν την επιτυχία τους σε ένα λεωφορείο, τραγούδησαν ρατσιστικά σχόλια κατά των παικτών της γαλλικής ομάδας, επαναλαμβάνοντας μια φωνή που μεταδόθηκε σε τηλεοπτικό κανάλι της Αργεντινής μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

«Η FIFA έλαβε γνώση ενός βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το περιστατικό τελεί υπό διερεύνηση. Η FIFA καταδικάζει σθεναρά κάθε μορφή διάκρισης από οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των παικτών, των φιλάθλων και των αξιωματούχων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της.

Η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (FFF), καθώς επίσης ο Ζιλ Κουντέ, ο Γουέσλι Φοφανά και άλλοι διεθνείς ποδοσφαιριστές των «Μπλε» αντέδρασαν, καταδικάζοντας αυτά τα σχόλια.

Η Τσέλσι, στην οποία αγωνίζεται ο Έντσο Φερνάντες, κίνησε επίσης πειθαρχική διαδικασία αυτή την Τετάρτη κατά του μέσου της, ο οποίος ζήτησε συγγνώμη στον λογαριασμό του στο Instagram.

«Αναγνωρίζουμε κι εκτιμούμε τη δημόσια συγγνώμη του παίκτη μας και θα τη χρησιμοποιήσουμε για να ευαισθητοποιήσουμε. Ο σύλλογος έχει θέσει σε εφαρμογή μια εσωτερική πειθαρχική διαδικασία», εξήγησε ο σύλλογος του Λονδίνου σε δελτίο Τύπου.

naftemporiki.gr