Skip to main content

Παρίσι 2024: Αύριο αναπτύσσεται η περίμετρος προστασίας για την τελετή έναρξης

Από την Πέμπτη έως τις 26 Ιουλίου θα ενεργοποιηθεί η εσωτερική περίμετρος ασφάλειας και αντιτρομοκρατίας (SILT) στο Παρίσι, κοντά στις όχθες του Σηκουάνα

Από την Πέμπτη 18 έως και τις 26 Ιουλίου, η περίμετρος εσωτερικής ασφάλειας και καταπολέμησης της τρομοκρατίας (SILT) θα ενεργοποιηθεί στο Παρίσι κοντά στις όχθες του Σηκουάνα, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στην τελετή έναρξης στις 26 Ιουλίου αναμένεται να βρεθούν στον Σηκουάνα 326.000 θεατές, οι 104.000 σε επί πληρωμή θέσεις στις κάτω εξέδρες και 222.000 δωρεάν θέσεις στις επάνω εξέδρες, στην πρώτη τελετή έναρξης στην Ιστορία των Αγώνων που θα διεξαχθεί έξω από αθλητικό χώρο.

Πρόσβαση εντός της περιμέτρου θα έχουν μόνο αθλητές, θεατές με εισιτήριο, καθώς και άτομα διαπιστευμένα από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου) και των Παραολυμπιακών Αγώνων (28 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου).

Όλοι θα υπόκεινται σε διαδικασία ελέγχου πριν μπορέσουν να διασχίσουν την περίμετρο και η πρόσβαση θα επιτρέπεται μόνο με την προσκόμιση ενός «πάσο αγώνων» που υποστηρίζει έναν κωδικό QR, το οποίο χορηγείται μετά από διοικητική έρευνα.

Η περίμετρος προστασίας θα είναι συνώνυμη με την απαγόρευση κυκλοφορίας για μηχανοκίνητα οχήματα που δεν έχουν διαπίστευση Paris 2024.

Ποιες περιοχές επηρεάζονται;

Σχεδόν όλες οι όχθες του Σηκουάνα στο Παρίσι επηρεάζονται από την περίμετρο προστασίας, από τη γέφυρα Tolbiac (12ο-13ο διαμέρισμα) έως τη γέφυρα Garigliano, που συνδέει το 15ο και το 16ο διαμέρισμα.

Από τη γέφυρα Austerlitz έως την πεζογέφυρα Debilly, όλα τα περάσματα από τη μια όχθη του ποταμού στην άλλη περιλαμβάνονται στην περίμετρο «SILT».

Η περιοχή επεκτείνεται από την Place du Trocadéro στο Champ de Mars, όπου έχουν προγραμματιστεί τελετές πρωτοκόλλου για τις 26 Ιουλίου.

Τα νησιά Saint-Louis και de la Cité καθώς και οι κήποι Tuileries αποτελούν επίσης μέρος της αντιτρομοκρατικής περιμέτρου ασφαλείας.

Από τις 18 Ιουλίου και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, οι «κόκκινες και μπλε» περίμετροι, που θα ενεργοποιηθούν λίγες ώρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, θα περιβάλλουν τους αγωνιστικούς χώρους.

Η μηχανοκίνητη κυκλοφορία θα απαγορεύεται -εκτός από τους κατόχους πάσο- στην κόκκινη περίμετρο, ενώ η μπλε περίμετρος θα παρεκκλίνει ανάντη των ζωνών οχημάτων που «δεν έχουν λόγο να πάνε εκεί», διευκρινίζει στην ιστοσελίδα του το City of Paris.

Ως αποτέλεσμα, οι σταθμοί του μετρό Concorde, Tuileries, Cité, Quai de la Rapée, Trocadéro, Passy, ​​Châtelet, Alma-Marceau, Pont Neuf και Pont Marie θα είναι κλειστοί από την Πέμπτη έως τις 26 Ιουλίου.

Ο σταθμός Champs-Elysées-Clemenceau θα κλείσει από τις 20 Ιουλίου έως την ημέρα της τελετής έναρξης.

Στις 26 Ιουλίου, σχεδόν όλοι οι σταθμοί της γραμμής 6 καθώς και όλοι οι σταθμοί του μετρό που βρίσκονται κοντά στις όχθες του Σηκουάνα θα είναι απρόσιτοι και οι στάσεις λεωφορείων σε αυτή την περιοχή δεν θα εξυπηρετούνται.

Διάρκεια ενεργοποίησης

Οι περίμετροι που ονομάζονται «SILT» στήνονται από το αρχηγείο της αστυνομίας από τις 18 έως τις 26 Ιουλίου, για να επιτρέψουν την προετοιμασία για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, όπου θα παρελαύνουν 10.500 αθλητές από 206 αποστολές στον Σηκουάνα.

Η διαδρομή, μήκους 6 χιλιομέτρων, θα ξεκινά από το Pont d’Austerlitz και θα καταλήγει στο Pont d’Iéna.

Στον ιστότοπο anticipaterlesjeux.gouv.fr ο επισκέπτης μπορεί να βρει έναν χάρτη με όλες τις οδικές επιπτώσεις των περιμετρικών που έχουν δημιουργηθεί από το αρχηγείο της αστυνομίας και την Île-de-France Mobilités, ώστε να επιτρέπεται σε όλους να προσαρμόσουν τη διαδρομή τους.

Η πλατφόρμα για την έκδοση ψηφιακών καρτών “pass-jeux”, ένα είδος κωδικού QR που επιτρέπει την πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές στο Παρίσι, συμπεριλαμβανομένης της περιμέτρου προστασίας, είναι προσβάσιμη στον ιστότοπο https://www.pass-jeux.gouv .Fr.

naftemporiki.gr