Skip to main content

Super League: Με όνειρα και φιλοδοξίες η κλήρωση για το 2024-25

Η διοργανώτρια αρχή πραγματοποίησε απόψε την κλήρωση του πρωταθλήματος για τη νέα αγωνιστική σεζόν

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης, στη λίμνη της Βουλιαγμένης, η κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League για την αγωνιστική περίοδο 2024-25.

Πριν την έναρξη της διαδικασίας απηύθυνε χαιρετισμό ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος εστίασε στη σύμπραξη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου με την πολιτεία για να γίνουν βήματα προόδου.

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στη μεγάλη επιτυχία του Ολυμπιακού με την κατάκτηση του Conference League και μίλησε για τη «νέα εποχή» που προοιωνίζεται με το ψηφιακό εισιτήριο και την ηλεκτρονική εποπτεία των εγκαταστάσεων.

Ο κ. Βρούτσης ευχήθηκε «να είναι μία καινούργια αρχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο, το οποίο έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν και έχει παρεξηγηθεί. Είναι η χρονιά που η πατρίδα μας κλείνει 20 χρόνια από τη μέρα που διοργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά και σήκωσε το EURO».

Ακολούθησαν δύο βίντεο με αφιερώματα στην ανδρική ομάδα και τους «μικρούς» του Ολυμπιακού που κατάκτησαν αντίστοιχα το Conference League και το Youth League. Δοθείσης της ευκαιρίας, ο πρόεδρος της πειραϊκής ομάδας αλλά και νέος πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μαρινάκης, μίλησε για τον σχεδιασμό της επόμενη ημέρας στον συνεταιρισμό.

«Ήταν ένας θρίαμβος του ελληνικού ποδοσφαίρου που έχει να κάνει με την οργάνωση κάποιων ομάδων. Δεν πρέπει να χάσουμε την ευκαιρία να το πράξουμε κι εμείς, επειδή είδαμε ότι μπορούμε σε υψηλό επίπεδο να κερδίζουμε. Έναν αντίστοιχο θρίαμβο είχαμε το 2004 αλλά δεν το εκμεταλλευτήκαμε», είπε.

Στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι να ανέλθει το ελληνικό πρωτάθλημα στο ranking της UEFA, με προοπτικό να βρεθεί, αν όχι στο Τοπ-10 τουλάχιστον στην πρώτη δωδεκάδα.

Επίσης, ετοιμάζεται πρόταση και για τη Super League 2, ενώ ως προς τα τηλεοπτικά η Λίγκα επεξεργάζεται ένα σχέδιο με κεντρική διαχείριση.

Πριν την έναρξη της κλήρωσης υπήρξε σειρά βραβεύσεων για τα επιτεύγματα ομάδων και ποδοσφαιριστών την περσινή περίοδο.

Ο Γιάννης Βρούτσης παρέδωσε βραβείο στον Κριστιάν Καρεμπέ για την κατάκτηση του περσινού Conference League, ενώ ο Πάνος Κωνσταντόπουλος βράβευσε τον Ζοσέ Ανιγκό για την κατάκτηση του UEFA Youth League από τον Ολυμπιακό.

Ακολούθησε τιμητική βράβευση στην Εθνική του 2004, με τον τότε πρόεδρο Βασίλη Γκαγκάτση να παραδίδει το βραβείο στον Γιάννη Γκούμα, ο οποίος εκπροσώπησε όλη την «θρυλική» ομάδα που μεσουράνησε στην Πορτογαλία.

Ο MVP της περσινής Super League, Αγιούμπ Ελ Κααμπί, δήλωσε σε βίντεο που προβλήθηκε: «Ευχαριστώ τους πάντες που με ψήφισαν, τους συμπαίκτες, τον Ολυμπιακό, τους προπονητές μου για αυτό το βραβείο».

Ως καλύτερο γκολ της περσινής σεζόν βραβεύτηκε αυτό που σημείωσε ο Ντάνιελ Ποντένσε στο επιβλητικό 4-1 του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Τέλος, βραβεύτηκαν τέλος για τις επιδόσεις τους στο περσινό πρωτάθλημα οι Μορόν (πρώτος σκόρερ), Τάισον και Ελίασον.

Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής (17-18 Αυγούστου)

  • ΑΕΚ – ΟΦΗ
  • Ατρόμητος – Άρης
  • Βόλος – Ολυμπιακός
  • Λεβαδειακός – Καλλιθέα
  • Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης
  • Παναιτωλικός – Λαμία
  • ΠΑΟΚ – Πανσερραϊκός