Skip to main content

Ο πρόεδρος της Π.Ο. της Κολομβίας και ο γιος του συνελήφθησαν

County/Handout via REUTERS

Το περιστατικό που τους οδήγησε στη φυλακή έλαβε χώρα εν μέσω χάους μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα

Ο πρόεδρος της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Κολομβίας και ο γιος του συνελήφθησαν από την αστυνομία του Μαϊάμι-Ντέιντ μετά το χάος στον τελικό του Κόπα Αμέρικα, στο Μαϊάμι Γκάρντενς της Φλόριντα το βράδυ της Κυριακής.

Ο Ραμόν Τζεσουρούν, ο οποίος είναι επίσης αντιπρόεδρος της CONMEBOL (Συνομοσπονδία Νότιας Αμερικής) και μέλος του συμβουλίου της FIFA από το 2016, και ο γιος του, Ραμόν Γιαμίλ Τζεσουρούν, αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες κακουργήματος σε έναν υπάλληλο.

Και οι δύο άνδρες κατηγορούνται ότι πάλεψαν με άνδρες ασφαλείας κοντά σε μια φυσούνα όπου είχαν συγκεντρωθεί τα ΜΜΕ γύρω στις 12:20 το πρωί της Δευτέρας (σε ώρες ΗΠΑ).

USA TODAY Sports

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά τον τελικό του Κόπα Αμέρικα μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής, τον οποίο η ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι νίκησε στην παράταση με 1-0 τους «Καφετέρος».

Ο 71χρονος πατέρας και ο 43χρονος γιος προσπάθησαν να εισέλθουν σε μια περιοχή του τούνελ στο στάδιο όπου συγκεντρώθηκαν τα μέσα ενημέρωσης μετά τον αγώνα, όταν τους σταμάτησε ένας αξιωματικός ασφαλείας, σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση σύλληψης.

Η διαμάχη έγινε φυσική όταν ο αξιωματικός «έβαλε μια ανοιχτή παλάμη στο στήθος (του Ραμόν Γιαμίλ Τζεσουρούν) για να τον οδηγήσει πίσω» και ο Ραμόν Γιαμίλ Τζεσουρούν άρπαξε τον αστυνομικό «γύρω από το λαιμό» και τον έριξε στο έδαφος.

Ο Ραμόν Τζαμίλ Τζεσουρούν έριξε «δύο γροθιές που έπληξαν» τον αστυνομικό και στη συνέχεια «μια κλωτσιά» στο κεφάλι του ενώ ήταν στο έδαφος, πάντοτε σύμφωνα με την ένορκη κατάθεση.

USA TODAY Sports

Πατέρας και γιος κρατήθηκαν στο σωφρονιστικό κέντρο Τάρνερ Γκίλφορντ Νάιτ περίπου στις 04:15 τα ξημερώματα της Δευτέρας, λίγες ώρες μετά την ήττα από την Αργεντινή.

Η Κολομβιανή Ομοσπονδία δεν απάντησε αμέσως αίτημα για σχολιασμό. Ο τελικός του Κόπα Αμέρικα μεταξύ Αργεντινής και Κολομβίας καθυστέρησε λόγω χαοτικών σκηνών έξω από το στάδιο «Χαρντ Ροκ» στο Μαϊάμι.

Χιλιάδες οπαδοί εμποδίστηκαν να εισέλθουν, με πολλούς να προσπαθούν να μπουν χωρίς εισιτήρια. Αυτό οδήγησε στο κλείσιμο των πυλών ασφαλείας, η έναρξη του αγώνα αναβλήθηκε αρχικά για τις 20:30 (τοπική ώρα) και στη συνέχεια καθυστέρησε περαιτέρω, έως τις 21:22.

Τα επεισόδια προκάλεσαν εκτεταμένες υλικές ζημιές, τραυματισμούς προσωπικού του γηπέδου, αξιωματικών επιβολής του νόμου και αθώων φιλάθλων.

naftemporiki.gr