Skip to main content

Έτοιμη να αγοράσει την Μπορντό η ιδιοκτήτρια της Λίβερπουλ, FSG

Η εταιρεία που ελέγχει τους «Κόκκινους» είναι έτοιμη να αναλάβει τον έλεγχο στους «Γιρονδίνους», που βρίσκονται σε οικονομική δυσπραγία

Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, ο όμιλος Fenway Sports Group (όμιλος που ιδρύθηκε και διευθύνεται από τον επιχειρηματία Τζον Χένρι), βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της γαλλικής Μπορντό.

Ο σύλλογος υποβιβάστηκε προσωρινά τρίτη ποδοσφαιρική κατηγορία της χώρας από τη ρυθμιστική αρχή του χρηματοοικονομικού ποδοσφαίρου των Άλπεων, την DNCG, αφού δεν παρείχε εγγυήσεις για τη σεζόν 2024-25.

Οι «Γιρονδίνοι» άσκησαν έφεση κατά της απόφασης και τώρα έχουν δύο εβδομάδες για να ολοκληρώσουν μια μεταγραφή που θα τους επιτρέψει να παραμείνουν στη Ligue 2 την επόμενη σεζόν.

Η Μπορντό και η Fenway Sports Group παρουσίασαν την προσφορά εξαγοράς στην DNCG σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες.

«Η Fenway Sports Group έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την πιθανή εξαγορά της γαλλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορντί και βρίσκεται στα πρώτα στάδια του διαλόγου και της συμμετοχής», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.

«Καθώς η διαδικασία βρίσκεται ακόμη σε διερευνητική φάση, δεν θα κάνουμε περαιτέρω σχόλια», πρόσθεσε ο γαλλικός σύλλογος.

Όταν η FSG διόρισε τον Μάικλ Έντουρντς ως διευθύνοντα σύμβουλο των ποδοσφαιρικών επιχειρήσεων της εταιρείας νωρίτερα φέτος, μέρος της προσφοράς περιλάμβανε βοήθεια για τον εντοπισμό και στη συνέχεια τη διαχείριση ενός δεύτερου συλλόγου.

Υπάρχουν αρκετοί αθλητικοί σύλλογοι με επικεφαλής το Fenway Sports Group. Εκτός από την Λίβερπουλ, ο όμιλος ελέγχει επίσης τους Boston Red Sox στην αμερικανική Major League Baseball και τους Pittsburgh Penguins, μια επαγγελματική ομάδα χόκεϊ επί πάγου (NHL), με έδρα το Πίτσμπουργκ της Πενσιλβάνια.

Μεταξύ των επενδυτών της FSG υπάρχει και η RedBird, το αμερικανικό fund που ελέγχει τη Μίλαν από το 2022 και το οποίο τον Απρίλιο του 2021 -μετά την αποτυχημένη συμφωνία με τη RedBall- έγινε μέτοχος.

Η RedBird έγινε ο τρίτος σημαντικότερος συνεργάτης της FSG και πάνω απ’ όλα μπόρεσε να επιτρέψει στη Λίβερπουλ να πραγματοποιήσει μεταγραφές σε επίπεδο προ πανδημίας, καθώς και να συνεχίσει τις εργασίες ανακαίνισης στο γήπεδο του Άνφιλντ.

naftemporiki.gr