Skip to main content

Στον τελικό του Euro2024 η Ισπανία

REUTERS/Michaela Stache

Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη. Οι Ίβηρες νίκησαν 2-1 την Γαλλία και πήραν το εισιτήριο για το ματς που θα κρίνει τον τίτλο το βράδυ της Κυριακής.

Η Ισπανία θα είναι η μία από τις δύο φιναλίστ του τελικού της Κυριακής στο Euro2024. Μία από τις καλύτερες ομάδες-αν όχι η καλύτερη- του τουρνουά, πήρε το εισιτήριο για το ματς που θα κρίνει τον τίτλο, επικρατώντας επί της Γαλλίας με 2-1 στον πρώτο ημιτελικό.

Οι ”τρικολόρ” μπήκαν πιο δυνατά και μόλις στο 9′ άνοιξαν το σκορ με τον Κόλο Μουανί, μετά από σέντρα του Μπαπέ και δυνατή κεφαλιά.

Η ομάδα του Ντε Λα Φουέντε, όμως, έβγαλε αντίδραση και μάλιστα σπουδαία. Μέσα σε τέσσερα λεπτά ανέτρεψαν το εις βάρος της αποτέλεσμα. Στο 21′ ο Γιαμάλ με σουτ-αριστούργημα έξω από την περιοχή έκανε το 1-1 και έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Στο 25′ ο Όλμο μετά από υπέροχη ατομική ενέργεια σούταρε, η μπάλα βρήκε στον Κουντέ και κατέληξε στα δίχτυα της Γαλλίας.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ισπανία κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό, να μην επιτρέψει στην Γαλλία να γίνει πιεστική και η πιο σημαντική στιγμή ήρθε με ένα σουτ του Μπαπέ στο 86′ που πέρασε άουτ.

Οι Ίβηρες χωρίς να κινδυνεύσουν κράτησαν μέχρι τέλους την νίκη και περιμένουν στον τελικό τον νικητή του Αγγλία-Oλλανδία.