Skip to main content

Επιστροφή στις νίκες (και με ρεκόρ) για τον Χάμιλτον

REUTERS/Andrew Couldridge

Με την 104η νίκη καριέρας έφτασε τις 9 στην αγγλική πίστα, ξεπέρασε τον Σουμάχερ (8) κι έγινε ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες σε ένα σιρκουί 

Ο Λιούις Χάμιλτον επέστρεψε στις νίκες μετά από 2,5 χρόνια και μάλιστα στο «σπίτι» του, στην πίστα του Σιλβερστόουν, πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά μετά την πρωτιά του Σαουδική Αραβία, το 2021.

Την ίδια στιγμή έκανε ρεκόρ, αφού με την 104η νίκη καριέρας έφτασε τις 9 στην αγγλική πίστα, ξεπέρασε τον Μίχαελ Σουμάχερ (8) κι έγινε ο πιλότος με τις περισσότερες νίκες σε ένα σιρκουί. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και τρίτος ήταν ο Λάντο Νόρις (McLaren).

Από την τελευταία νίκη του Βρετανού, στις 5 Δεκεμβρίου 2021, πέρασαν ακριβώς 945 ημέρες. Ο Χάμιλτον έτρωγε μαύρο ψωμί για σχεδόν τρία χρόνια, αλλά επέστρεψε στην επιτυχία στο καλύτερο δυνατό μέρος, στον «κήπο» του στο Σίλβερστοουν.

Για να πετύχει την 104η νίκη της καριέρας του έπρεπε να ξεπεράσει τις παγίδες και τα στοιχεία της φύσης, καθώς η βροχή ερχόταν κι έφευγε.

Ξεκινώντας από την πρώτη σειρά, πίσω από τον Τζορτζ Ράσελ που τελικά δεν είδε τον τερματισμό λόγω προβλήματος υπερθέρμανσης, ο Χάμιλτον έκανε υπομονή στην αρχή του αγώνα, αρχικά διαχειρίστηκε το κενό πίσω από τον συμπαίκτη του κι έκανε επίθεση στον 18ο γύρο, τη στιγμή που άρχιζε η βροχή.

Ωστόσο, δεν έμεινε για πολύ στο προβάδισμα, γιατί όταν η βροχόπτωση εντάθηκε σε ορισμένα σημεία της πίστας, έκανε ένα μικρό λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Λάντο Νόρις για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα.

Όταν η πίστα στέγνωσε και χρειάστηκε να γίνει ένα τελευταίο πέρασμα από τα pits για να φορεθούν στεγνά λάστιχα, όλα κρίθηκαν.

Οι τελευταίοι 12 γύροι διεξήχθησαν με ξέφρενο ρυθμό, κυρίως λόγω του σφάλματος του Φερστάπεν στο τιμόνι της Red Bull, που ξαναβρήκε το μεγαλείο της καθώς η πίστα στέγνωνε. Ο Ολλανδός «έκλεψε» τη 2η θέση από τον Νόρις και πίεσε τον Χάμιλτον αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) κατατάχθηκε τέταρτος και ο Κάρλος Σάινθ, που έκανε τον ταχύτερο γύρο, πέμπτος. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ο Νίκο Χούλκενμπεργκ ήταν εξαιρετικός κι ανέβασε το μέτριο Haas του στην έκτη θέση.

Η Aston Martin τοποθέτησε τα δύο μονοθέσια της στη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα με τους Λανς Στρολ (7ος) και Φερνάντο Αλόνσο (8ος), ενώ ο Αλεξάντερ Άλμπον (9ος) έγραψε δύο πολύτιμους πόντους για την Williams εντός έδρας, ενώ δέκατος ήταν ο Γιούκι Τσουνόντα (RB).

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Ουγγαρία, το τριήμερο 19-21 Ιουλίου.