Skip to main content

Η Εθνική «πάτησε» τη Σλοβενία και φουλάρει για Παρίσι

Μια ομάδα βγαλμένη από τις χρυσές σελίδες της ιστορίας της έκανε σκόνη και θρύψαλα την παρέα του Ντόντσιτς και περιμένει αντίπαλο στον τελικό

Στα χαρτιά ήταν ντέρμπι και μάλιστα αμφίρροπο, στην πράξη ο αγώνας αποδείχθηκε άνισος.

Η Εθνική μπάσκετ κονιορτοποίησε με επίδειξη δύναμης (96-68) την Σλοβενία στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά και το βράδυ της Κυριακής (7/7, 21:00) θα παίξει στο ΣΕΦ με Κροατία ή Δομινικανή Δημοκρατία για το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάνοντας μια λακωνική ανάλυση του αγώνα, που εξελίχθηκε σε γαλανόλευκο σόου, η ομάδα του Κώστα Σπανούλη τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι από το πρώτο δεκάλεπτο, όταν με ολοκληρωτικό μπάσκετ έκλεισε την περίοδο με διαφορά 18 πόντων (32-14) και δεν κοίταξε ποτέ πίσω.

Αυτό επέστρεψε στον ομοσπονδιακό τεχνικό αλλά και τους διεθνείς να πάνε σε διαχείριση αγώνα κάνοντας ταυτόχρονα οικονομία δυνάμεων, καθώς σε κάτι περισσότερο από 24 ώρες ακολουθεί η μητέρα όλων των μαχών.

Ακόμα κι έτσι πάντως το επιθετικό ταλέντο αυτού του συγκροτήματος, σε συνδυασμό με μια ατσάλινη άμυνα που εγκλώβισε τον σούπερ σταρ Λούκα Ντόντσιτς, επέτρεψε στην Εθνική να φτάσει και σε αυτό το παιχνίδι μια ανάσα από τους 100 πόντους.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είχε τις στιγμές που έδειξε την παγκόσμια κλάση του αλλά φυλάχτηκε για τον τελικό, τελειώνοντας τον αγώνα με 13 πόντους, ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Γουόκαπ με 19 πόντους και ο Τολιόπουλος έκανε ρεκόρ με τη φανέλα της Εθνικής (17π.).

Ο Καλάθης μοίραζε τις ασίστ σαν… στραγάλια (11), ενώ διψήφιος σε πόντους ήταν και ο Μήτογλου (11). Οι Σλοβένοι από την πλευρά τους τα περίμεναν όλοι από τον Ντόντσιτς, όμως ουδέποτε ένας παίκτης νίκησε μια ομάδα.

Ο αστέρας των Ντάλας Μάβερικς πέτυχε 21 πόντους αλλά ήταν άστοχος (2/5 δίποντα, 5/9 τρίποντα, 2/6 βολές), ενώ είχε ακόμα 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ αλλά και 10 λάθη. Από εκεί και πέρα μόνο ο Νίμπο διασώθηκε, με Νίμπο 17 πόντους (8/9 δίποντα) και 7 ριμπάουντ.