Skip to main content

Euro 2024: Η Ισπανία απέκλεισε τη Γερμανία ύστερα από θρίλερ 120 λεπτών

REUTERS/Angelika Warmuth

Συγκλονιστικό παιγνίδι με εξαιρετική απόδοση και από τις δύο ομάδες.

Με μια απίθανη κεφαλιά του Μερίνο στο τελευταίο λεπτό της παράτασης οι Ίβηρες απέκλεισαν τους οικοδεσπότες και προκρίθηκαν στα ημιτελικά, επικρατώντας με 2-1.

Φοβερός προημιτελικός στη Στουτγκάρδη, με την Ισπανία να επικρατεί με 2-1 της Γερμανίας και να προκρίνεται στα ημιτελικά του Euro2024.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τους Γερμανούς να έχουν μια ανούσια κυκλοφορία της μπάλας και μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Χάβερτς στο 21′.

Στο δεύτερο οι Ίβηρες μπήκαν πολύ δυναμικά, έχασαν μεγάλη ευκαιρία με τον Μοράτα στο 47′ και τελικά άνοιξαν το σκορ στο 51′ με ωραίο πλασέ του Όλμο έπειτα από πάσα του Γιαμάλ.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στη συνέχεια, ήταν το… αφεντικό του αγώνα, είδαν τον Φίλκρουγκ να σημαδεύει το δοκάρι, τον Χάβερτς να αστοχεί για χιλιοστά στην προσπάθεια να κρεμάσει τον πορτιέρε των Ισπανών και τελικά η λύτρωση ήρθε στο 89′ με τον Φιρτζ να κάνει το 1-1 και να στέλνει τον προημιτελικό στην παράταση.

Στον έξτρα χρόνο ο Ογιαρθάμπαλ σούταρε άουτ στο 104’ ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Βιρτζ δεν κατάφερε να βρει στόχο.

Η Γερμανία ήθελε την πρόκριση στον έξτρα χρόνο, η Ισπανία περίμενε τα πέναλτι και στο 115’ ο Σιμόν είπε «όχι» στην κεφαλιά του Φιλγκρουγκ.

Και ενώ όλα έδειχναν τη… ρωσική ρουλέτα, στο 120’ ο Όλμο σημάδεψε τον Μερίνο και εκείνος με τρομερή κεφαλιά έστειλε την Ισπανία(ολόκληρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Καρβαχάλ) στα ημιτελικά του Euro, καθώς ο Φιλγκρουγκ στο 123’ έχασε μοναδική ευκαιρία για να ισοφαρίσει.