Skip to main content

EURO 2024: Τιμωρία (με αναστολή) και πρόστιμο στον Μπέλινγχαμ

REUTERS/Lee Smith

Η UEFA επέβαλε αποκλεισμό ενός αγώνα με ετήσια αναστολή για τη χειρονομία του στον πάγκο της Σλοβακίας

Ο Τζουντ Μπέλινγχαμ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό ενός αγώνα αλλά με αναστολή εντός έτους, μετά την έρευνα της UEFA για άσεμνη χειρονομία που φάνηκε να κάνει προς τον πάγκο της Σλοβακίας, στο παιχνίδι για τους «16» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης θα είναι διαθέσιμος για τον προημιτελικό αγώνα της Αγγλίας με την Ελβετία στο Ντίσελντορφ, το Σάββατο.

Επίσης, του επιβλήθηκε πρόστιμο 30.000 ευρώ, ενώ η αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα πληρώσει 11.000 ευρώ για το άναμμα πυροτεχνημάτων και την αναστάτωση του κόσμου από οπαδούς, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τη Σλοβακία.

Ο 21χρονος Μπέλινγχαμ πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης (1-1) δευτερόλεπτα πριν τη λήξη κι οδήγησε το παιχνίδι στο Γκελζενκίρχεν σε παράταση, με τον Χάρι Κέιν να σημειώνει το νικητήριο γκολ (2-1).

Μετά το τέρμα που σημείωσε ο Μπέλινγχαμ φάνηκε να κάνει μια (πολύ) άσεμνη χειρονομία προς την κατεύθυνση του πάγκου της Σλοβακίας.

Αργότερα, υποστήριξε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν μια «χειρονομία εσωτερικού αστείου» προς τους στενούς του φίλους που ήταν στο παιχνίδι. «Τίποτα παρά μόνο σεβασμός για το πώς έπαιξε η ομάδα της Σλοβακίας απόψε», ισχυρίστηκε.

Σύμφωνα με τους κανονισμούς αγώνα της IFAB, η οποία και τους θεσπίζει, οποιαδήποτε «άσεμνη χειρονομία ή προσβλητική ενέργεια» θα πρέπει να τιμωρείται με κόκκινη κάρτα.