Skip to main content

Παρέμβαση της Μελόνι για την Εθνική Ιταλίας

REUTERS/Yves Herman

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας επικεντρώθηκε στο ότι οι ντόπιοι παίκτες στις ιταλικές ομάδες είναι αλλοδαποί

Ο αποκλεισμός της Ιταλίας στο EURO 2024, μετά από κάκιστη εμφάνιση στη φάση των «16» απέναντι στην Ελβετία, συνεχίζει να αφήνει άσχημη γεύση στο στόμα του ποδοσφαιρικού κόσμου της χώρας.

Σε σημείο που μετά τα λόγια των ομοσπονδιακών ηγετών η υπόθεση έγινε εθνική, με σχόλια από τον υπουργό Αθλητισμού, Αντρέα Αντόμπι και ορισμένους κυβερνητικούς εκπροσώπους, ενώ τις τελευταίες ώρες έφτασε σχόλιο και από την Ιταλίδα πρωθυπουργό, Τζόρτζια Μελόνι.

«Είμαι πολύ απογοητευμένη, όπως όλοι οι Ιταλοί. Είχαμε απογοητεύσεις με την Εθνική ομάδα, εκτός από τα τελευταίο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Δεν είμαι ειδικός, δεν μπορώ να δώσω συμβουλές, αλλά όταν τα πράγματα πάνε έτσι πρέπει να αναρωτηθούμε αν κάτι δεν πάει καλά στο σύστημα. Είδα αυτοαθωωτικές θέσεις που με ανησυχούν», είπε στην εκπομπή «Dritto e rovescio», στο Δίκτυο 4.

«Ίσως το πρόβλημα να οφείλεται στο γεγονός ότι υπάρχουν όλο και λιγότεροι Ιταλοί ποδοσφαιριστές στη Serie A, το 2024 θα είναι 35%», συνέχισε η Μελόνι.

«Όταν δεν εκτιμάς τους παίκτες σου μπορεί να βρεις πρόβλημα στην Εθνική ομάδα. Ένας κανόνας του Κόντε επέκτεινε τα φορολογικά οφέλη του επαναπατρισμού σε ξένους ποδοσφαιριστές και αποφασίσαμε να τον αφαιρέσουμε».

naftemporiki.gr