Skip to main content

Πρεμιέρα με «κατοστάρα» η Εθνική στο Προολυμπιακό

ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να «σπάει πλάκα» η «γαλανόλευκη» νίκησε πολύ εύκολα την Δομινικανή Δημοκρατία στο πρώτο παιχνίδι της στο τουρνουά

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο Προολυμπιακό τουρνουά που φιλοξενείται στο ΣΕΦ.

Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σε ρόλο σούπερ-σταρ και την υπόλοιπη ομάδα να ανταποκρίνεται άψογα, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα νίκησε σε ένα κατάμεστο στάδιο τη Δομινικανή Δημοκρατία με 109-82.

Ο ηγέτης της ελληνικής ομάδας και των Μιλγουόκι Μπακς πέτυχε 32 πόντους παίζοντας για 18:10 (!) χωρίς να αστοχήσει (10/10 δίποντα, 1/1 τρίποντα, 9/13 βολές), ενώ είχε ακόμα 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, άλλα τόσα κλεψίματα και μία τάπα!

Η Ελλάδα πέτυχε την πρώτη από τις νίκες που απαιτούνται για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και ο Γιάννης έδωσε το ρυθμό, παίζοντας είτε στο «4» είτε στο «5».

Εξαιρετικοί ήταν επίσης Γουόκαπ (17 πόντοι με 3/3 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 2/2 βολές) και Καλάθης (12 πόντοι με 3/6 δίποντα, 2/3 τρίποντα, 11 ασίστ) για μια ομάδα που πρόσφερε σκορ και θέαμα μετρώντας 29 ασίστ για 8 μόλις λάθη, 7 κλεψίματα και 4 μπλοκ.

Επόμενος αντίπαλος για την Εθνική θα είναι αύριο το βράδυ (4/7, 21:00) η Αίγυπτος, που θεωρητικά είναι πιο εύκολος αντίπαλος από τους μαχητικού και θεαματικούς Δομινικανούς, που πήραν το χειροκρότημα του κοινού.

Να σημειωθεί ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έπαιξε με… VIP θεατές στις εξέδρες, καθώς το παιχνίδι παρακολούθησαν δίπλα από το παρκέ στις πρώτες θέσεις οι Νίκος Γκάλης, Παναγιώτης Γιαννάκης, Δημήτρης Διαμαντίδης και Παναγιώτης Φασούλας.