Skip to main content

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ανανέωσε για δύο χρόνια με τους Λέικερς

Αν και δεν υπήρχε αμφιβολία μετά το ντραφτ του γιου του στους «Λιμνάνθρωπους», είναι πλέον σίγουρο ότι ο «Βασιλιάς» θα μείνει στο Λ.Α.

Όπως συμβαίνει συχνά, ήταν το ESPN που αποκάλυψε την Τετάρτη την είδηση ​​που περίμεναν όλοι οι πιστοί της ομάδας της Καλιφόρνια: ο ΛεΜπρόν Τζέιμς δεσμεύτηκε γι΄ άλλα δύο χρόνια στους Λέικερς με συμβόλαιο του ανώτατου ορίου των 104 εκατομμυρίων δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης μιας προαιρετικής σεζόν κατ΄ επιλογή του.

Ο Τζέιμς, ο οποίος τον Μάρτιο έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ που ξεπέρασε το όριο των 40.000 πόντων στην κανονική περίοδο, θα γιορτάσει τα τεσσαρακοστά γενέθλιά του στις 30 Δεκεμβρίου.

Αν και οι Λέικερς του, που αποκλείστηκαν στον πρώτο γύρο των πλέι οφ από το Ντένβερ (1-4) τον Απρίλιο, προέρχονται από μια απογοητευτική σεζόν (προσέλαβαν νέο προπονητή τον Τζέι Τζέι Ρέντικ), η πρώτη επιλογή του ντραφτ το 2003 συνεχίζει να αψηφά τα όρια του χρόνου: πέρυσι είχε 25,7 πόντους, 7,3 ριμπάουντ και 8,3 ασίστ μέσο όρο σε 35,3 λεπτά, παίζοντας συνολικά 76 παιχνίδια.

Το ύψος του νέου συμβολαίου του Τζέιμς μπορεί να εκπλήσσει, δεδομένων των πρόσφατων δηλώσεων του ατζέντη του, Ριτς Πολ, ο οποίος πρότεινε ότι ο πελάτης του θα μπορούσε να κάνει μια προσπάθεια να δώσει «προτεραιότητα στη βελτίωση της ομάδας».

Ως πιθανές ενισχύσεις αναφέρθηκαν τις τελευταίες ημέρες, οι Κλέι Τόμσον, Τζέιμς Χάρντεν και Γιόνας Βαλαντσιούνας, που όμως προτίμησαν άλλους προορισμούς.

Μετά από 13 χρόνια στους Γουόριορς ο Τόμσον υπέγραψε για τρία χρόνια με το Ντάλας, ο Λιθουανός πίβοτ υπέγραψε συμβόλαιο (επίσης τρία χρόνια) με την Ουάσιγκτον, ενώ ο Χάρντεν επέλεξε να μείνει για δύο χρόνια στους Κλίπερς.