Skip to main content

EURO 2024: Στα προημιτελικά η Τουρκία

REUTERS/Heiko Becker

Η ομάδα του Βιντσέντσο Μοντέλα άντεξε στο σφυροκόπημα των Αυστριακών, που έχασαν πολλές ευκαιρίες,

Με δύο γκολ του κεντρικού αμυντικού Μερίχ Ντεμιράλ, η Τουρκία νίκησε με 2-1 στη Λειψία την Αυστρία, στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των «16» και προκρίθηκε στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Euro 2024.

Η Τουρκία προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια, ενώ η Αυστρία δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης, για πρώτη φορά στην Ιστορία της.

Αντίπαλος της Τουρκίας για ένα εισιτήριο στα ημιτελικά θα είναι το Σάββατο (6/7) η Ολλανδία, στο Βερολίνο.

Ο στόπερ της Αλ Αχλί άνοιξε το σκορ πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, όταν σε κόρνερ του Γκιουλέρ η αυστριακή άμυνα δεν απομακρύνει σωστά και ο Ντεμιράλ με προβολή άνοιξε το σκορ και ταυτόχρονα σημείωσε το γρηγορότερο γκολ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε νοκ-άουτ αγώνα.

Ακολούθησε ένα ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από την ομάδα του Ραλφ Ράνγκνικ, που έβλεπε την μπάλα να περνά δίπλα από τα δοκάρια του Γκιουνόκ ή τον τερματοφύλακα των Τούρκων να αποκρούει, αλλά σε κάθε περίπτωση το γκολ δεν ερχόταν.

Στο 59΄ και σε νέο κόρνερ για την Τουρκία, πάλι με εκτελεστή τον Γκιουλέρ, ο Ντεμιράλ διπλασίασε με κεφαλιά απολύτως αντίθετα στη ροή και την εικόνα του αγώνα, που παιζόταν στο μισό γήπεδο της «Red Bull Arena».

Ο Γκρέγκοριτς μείωσε γρήγορα (66΄) και όλα έδειχναν ότι η πάλαι ποτέ «Βούντερτιμ» θα έφτανε στην ισοφάριση, την οποία της αρνήθηκε στο 90΄+4 με απίθανη απόκρουση ο Γκιουνόκ, στην προσπάθεια του Μπαουμγκάρτνερ.