Skip to main content

MVP του πρωταθλήματος ο Σλούκας

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού κατάκτησε το βραβείο για πρώτη φορά στην εν Ελλάδι καριέρα του

Ο Κώστας Σλούκας αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης (MVP) της περιόδου 2023-24 στην Basket League, μερικές εβδομάδες αφότου είχε λάβει την ίδια διάκριση στο Φάιναλ-4 της Ευρωλίγκας, στο Βερολίνο.

Ο Σλούκας πρώτευσε σε όλες τις ψηφοφορίες για την ανάδειξη του MVP της σεζόν. Συγκεκριμένα, πήρε εννέα ψήφους (40,9%) στην ψηφοφορία των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων έναντι 6 του συμπαίκτη του στον Παναθηναϊκό, Κέντρικ Ναν (27,27%).

Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο Σλούκας συγκέντρωσε 18 προτιμήσεις (41,86%) έναντι 16 του Ναν (37,20%) και 4 του -επίσης συμπαίκτη του στους «πράσινους»- Τζέριαν Γκραντ (9,3%).

Στην ψηφοφορία των φιλάθλων, ο Σλούκας πήρε 786 ψήφους (29,2%), αφήνοντας πίσω του τον Βασίλη Τολιόπουλο του Άρη με 502 (18,6%) και τον Ναν με 384 (14,28%).

«Πρόκειται για μια προσωπική ανταμοιβή, η οποία προφανώς περνάει σε δεύτερη μοίρα, καθώς το σημαντικότερο όλων είναι η πορεία της ομάδας. Η χρονιά ήταν απόλυτα πετυχημένη, η πιο πετυχημένη της καριέρας μου, καθώς βρεθήκαμε στην κορυφή της Ευρώπης, αλλά και στην κορυφή της Ελλάδας», δήλωσε ο Σλούκας.

«Το καλοκαίρι πήρα μια ιδιαίτερα δύσκολη απόφαση για πολλούς λόγους. Ερχόμενος στον Παναθηναϊκό τα πράγματα δεν ήταν εύκολα για εμάς, καθώς ο Ολυμπιακός κυριαρχούσε. Ωστόσο, με την παρουσία του κόουτς, τη δική μου, αλλά και όλων των παιδιών καταφέραμε να κυριαρχήσουμε παντού».