Skip to main content

Ο μυθικός Ντιόγκο Κόστα έστειλε την Πορτογαλία στα προημιτελικά

REUTERS/Kai Pfaffenbach

Ο κίπερ των Ιβήρων απέκρουσε τρία πέναλτι και οδήγησε την ομάδα του στους ''8'', εκεί όπου θα συναντήσει την Γαλλία.

Πρόκριση-θρίλερ στην διαδικασία των πέναλτι για την Πορτογαλία που νίκησε στη σχετική διαδικασία 3-0 την Σλοβενία και πήρε το εισιτήριο για το προημιτελικά, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Γαλλία. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Ντιόγκο Κόστα που έπιασε και τα τρία πέναλτι των Σλοβένων!

Στο πρώτο μέρος η Πορτογαλία τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Σλοβενία που αμύνονταν εξαιρετικά, έκλεινε τους χώρους και δεν επέτρεπε απειλή για την εστία της. Στο 13′ ο Μπρούνο Φερνάντες σημάδεψε το δοκάρι ενώ στο 34′ ο Ρονάλντο σημάδεψε άουτ από εκτέλεση φάουλ. Έξω από την περιοχή στο 45’+2′ ο Παλίνια σημάδεψε το δοκάρι.

Στο 55′ ο Όμπλακ είπε ξανά ”όχι” στον Ρονάλντο αυτή την φορά, όπως έκανε και στο 89′ σε μοναδικό τετ α τετ κόντρα στον CR7!

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση και στο 105′ οι Ίβηρες κέρδισαν πέναλτι. Ο Όμπλακ έκανε μυθική επέμβαση και απέκρουσε την εκτέλεση του Ρονάλντο! Μάλιστα, οι Σλοβένοι θα μπορούσαν να… κλέψουν την πρόκριση αλλά στο 115′ ο Σέσκο δεν κατάφερε να νικήσει τον Ντιόγκο Κόστα.

Η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι, εκεί όπου ο Κόστα έπιασε τρία συνεχόμενα πέναλτι των Σλοβένων και η Πορτογαλία με 3-0 στη διαδικασία πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.