Skip to main content

Η Euroleague προσέλκυσε το ενδιαφέρον των BC Partners, EQT και General Atlantic

Αυξάνονται οι ενδιαφερόμενοι που θα ήθελαν να επενδύσουν στην κορυφαία, εκτός NBA, Λίγκα του κόσμου

Η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση μπάσκετ ανδρών, η Euroleague, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον από εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, συμπεριλαμβανομένων των EQT, BC Partners και General Atlantic, σύμφωνα με δύο πηγές με γνώση του θέματος, μετέδωσε το πρακτορείο Reuters.

Η Euroleague Commercial Assets (ECA), η οντότητα που κατέχει την Euroleague και το EuroCup, έχει δεχθεί το ενδιαφέρον επενδυτών που θέλουν να αγοράσουν μερίδιο στην εταιρεία και στοχεύει σε αποτίμηση ενός δισεκατομμυρίου ευρώ (1,07 δισεκατομμύρια δολάρια) σε μια πιθανή πώληση, ανέφεραν οι δύο πηγές, συν μια τρίτη.

Εταιρείες ιδιωτικών μετοχών, συμπεριλαμβανομένων των BC Partners, EQT και General Atlantic, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά μεριδίου τις τελευταίες εβδομάδες. Μία από τις πηγές είπε ότι οι προσφορές είναι για μειοψηφικό μερίδιο, ενώ υπάρχουν άλλοι τρεις επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και η ECA μπορεί να αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία συμφωνία, ανέφεραν οι πηγές, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό. Η EQT, η BC και η General Atlantic αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις μπάσκετ είναι οι τελευταίες σε έναν αυξανόμενο αριθμό αθλημάτων που αναζητούν νέες επενδύσεις ως τρόπο συγκέντρωσης χρημάτων. Ο αθλητισμός προσελκύει νέους επενδυτές καθώς βλέπουν ευκαιρίες στην ανάπτυξη των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης και του μάρκετινγκ.

Η συμβουλευτική εταιρεία Liontree ζήτησε από τα ενδιαφερόμενα μέρη να υποβάλουν προκαταρκτικές ενδείξεις ενδιαφέροντος πριν από ένα μήνα, είπε ένας από τους ανθρώπους. Ωστόσο, επίσης η Liontree αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων περιμένουν τώρα σχόλια από τους συλλόγους που συμμετέχουν στην Euroleague και οι συνομιλίες θα προχωρήσουν μόνο εάν οι σύλλογοι αποφασίσουν να προχωρήσουν σε πώληση, πρόσθεσε αυτό το άτομο.

Η Συνέλευση των Συνδικαλιστικών Μετόχων της Euroleague Commercial Assets, η οποία συγκροτείται από 13 συλλόγους συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, συνεδρίασε τον Ιούνιο στη Βαρκελώνη για να εγκρίνει, μεταξύ άλλων, νέους κανόνες για την επέκταση της οικονομικής βιωσιμότητας της διοργάνωσης.

Πηγή: Reuters