Skip to main content

EURO 2024: Στις «8» με ποδοσφαιρικό σόου η Ισπανία

REUTERS/Fabian Bimmer

Η «Ρόχα» δεν είχε την παραμικρή δυσκολία απέναντι στην Γεωργία, της οποίας επιβλήθηκε με 4-1 παίζοντας απολύτως κυριαρχικό ποδόσφαιρο

Θέση στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εξασφάλισε η Ισπανία μετά την ευρείας έκτασης νίκη της με 4-1 επί της Γεωργίας στην Κολονία, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ.

Οι Ίβηρες σημείωσαν την τέταρτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες και τώρα θα αντιμετωπίσουν σε «πρόωρο τελικό» τη διοργανώτρια Γερμανία, στις 5 Ιουλίου στη Στουτγάρδη.

Αν και η «Ρόχα» είχε σχεδόν απόλυτη κατοχή (85%) στο ξεκίνημα του αγώνα, η ομάδα του Βίλι Σανιόλ ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ.

Στο 18΄ οι Γεωργιανοί βγήκαν στην αντεπίθεση, ο Κβαρατσκέλια έδωσε στον Κακαμπάτζε που σέντραρε και ο Λε Νορμάν έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και του Ουνάι Σιμόν, με τους Ισπανούς να δέχονται το πρώτο γκολ στη διοργάνωση.

Αυτό πάντως δεν άλλαξε τη μορφή του αγώνα, αφού η Γεωργία συνέχισε σε σταθερά παθητικό παιχνίδι καταναλώνοντας μεγάλη ενέργεια.

Τελικά η «Ρόχα» ισοφάρισε στο 39΄, όταν ο Γουίλιαμς βρήκε τον Ρόδρι στο ύψος της περιοχής κι εκείνος έγραψε το 1-1 με ωραίο σου Ρόδρι κι αυτός την έστειλε στα δίχτυα.

Η ανατροπή ολοκληρώθηκε στο 51΄, με δημιουργό τον Γιαμάλ που βρήκε με σέντρα ακριβείας τον Φαμπιάν Ρουίθ κι εκείνος με κεφαλιά έγραψε το 2-1.

Παρά το εις βάρος της σκορ η Γεωργία δεν προσπάθησε καν να το ανατρέψει καθώς η ισπανική πίεση ήταν ανελέητη κι απέφερε άλλα δύο γκολ.

Το 3-1 σημείωσε ο απίθανος Νίκο Γουίλιαμς με έξοχη ατομική προσπάθεια κι ανάλογη εκτέλεση στο 75΄, για να διαμορφώσει το τελικό σκορ στο 83΄ ο Ντάνι Όλμο με μια επίσης εξαιρετική εκτέλεση από το ύψος της περιοχής.