Skip to main content

EURO 2024: Η Αγγλία απέφυγε τον αποκλεισμό και προκρίθηκε στην παράταση

REUTERS/Bernadett Szabo

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ γλίτωσε την πρόωρη έξοδο στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων και βρέθηκε στα προημιτελικά στην παράταση

Η Αγγλία είδε τον αποκλεισμό κατάματα απέναντι στους Σλοβάκους και χρειάστηκε την κλάση των δύο ποιοτικότερων παικτών της για να τον αποφύγει.

Η Σλοβακία προηγήθηκε με τον Σραντς στο 25΄ και οι Άγγλοι ισοφάρισαν με τον Μπέλινγχαμ στο 90΄+5 και πήραν τη νίκη-πρόκριση (2-1) για τα προημιτελικά του Euro 2024 με τον Κέιν στην παράταση (91΄).

Τα «Τρία Λιοντάρια» θα αντιμετωπίσουν τώρα την Ελβετία το Σάββατο 6 Ιουλίου, στο Ντίσελντορφ.

Οι Σλοβάκοι ξεκίνησαν δυνατά στο Γκελζενκίρχεν και πλησίασαν στο γκολ μόλις στο 5΄ ο Χάντσκο πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Πίκφορντ.

Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 25ο λεπτό, όταν η εξαιρετική πάσα του Στρέλετς στον Σραντς επέτρεψε στον επιθετικό των Σλοβάκων να ανοίξει το σκορ με το τρίτο τέρμα του στο τουρνουά.

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 50΄ ακυρώθηκε γκολ του Φόντεν για οσφάιντ, ενώ στο 81΄ το δυνατό σουτ του Ράις έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι των Σλοβάκων.

Με τον αγώνα να θέλει δευτερόλεπτα για τη λήξη ο Μπέλινγχαμ λύτρωσε την ομάδα του στο 90΄+5, όταν από πλάγιο του Γουόκερ και κεφαλιά του Γκουέι ισοφάρισε με απίθανο ψαλιδάκι κι έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Με την ψυχολογία στα ύψη πια, οι Βρετανοί έφτασαν σε πλήρη ανατροπή στο πρώτο λεπτό του έξτρα ημιώρου, όταν από στραβοκλωτσιά του Έζε ο Τόνεϊ γύρισε την μπάλα με κεφαλιά στη μικρή περιοχή, όπου ο αφύλακτος Χάρι Κέιν με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα του Ντουμπράβκα.