Skip to main content

Έκπληξη με Ράσελ στο GP της Αυστρίας

REUTERS/Leonhard Foeger

Ο οδηγός της Mercedes πρώτευσε στην πίστα του Σπίλμπεργκ μετά το ατύχημα ανάμεσα σε Φερστάπεν και Νόρις

Το GP της Αυστρίας έδωσε αφορμή για ένα θέαμα που σπάνια βλέπουμε, αφού δεν ήταν ο ταχύτερος οδηγός -ούτε το καλύτερο αυτοκίνητο- που κέρδισε στην πίστα του Σπίλμπεργκ, αλλά αυτός που κατάφερε να φτάσει το αυτοκίνητό του στον προορισμό, χωρίς επεισόδια.

Τρίτος σε αυτόν τον αγώνα για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο Τζορτζ Ράσελ τον κέρδισε στο τέλος εκμεταλλευόμενος τη σύγκρουση που είχαν μπροστά του ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull) και ο Λάντο Νόρις (McLaren) στον 64ο γύρο του αγώνα.

Έτσι, ο οδηγός της Mercedes τερμάτισε μπροστά από τον Όσκαρ Πιάστρι (McLaren) και τον Κάρλος Σάινθ (Ferrari), για ένα άνευ προηγουμένου βάθρο αυτή τη σεζόν.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ράσελ εκμεταλλεύτηκε τα απροσδόκητα κέρδη για να καταγράψει την πρώτη επιτυχία του στη σεζόν και δεύτερη στη F1, μετά το GP του Σάο Πάολο του 2022.

Ο Φερστάπεν κατάφερε να τερματίσει τον αγώνα στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Νίκο Χούλκενμπεργκ (Haas). Οι αγωνοδίκες έκριναν τον Ολλανδό υπεύθυνο για το περιστατικό και του επέβαλαν ποινή δέκα δευτερολέπτων, χωρίς καμία επίπτωση στην τελική κατάταξη.

Στο αποκορύφωμα της μάχης μεταξύ των δύο ανδρών, ο Νόρις δέχθηκε επίσης ποινή (πέντε δευτερόλεπτα), αλλά επειδή υπερέβη τα όρια της πίστας πάρα πολλές φορές, και συγκεκριμένα σε μια προσπάθεια προσπέρασης.

Αυτό δεν είχε συνέπειες για τον οδηγό της McLaren, ο οποίος αναγκάστηκε να αποσυρθεί, καθώς το αυτοκίνητό του ήταν πολύ κατεστραμμένο για να μπορέσει να συνεχίσει.

Ο Φερστάπεν είναι 81 πόντους μπροστά από τον Νόρις στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος Οδηγών και το επόμενο επεισόδιο θα γραφτεί σε μια εβδομάδα στο Silverstone, για το βρετανικό GP.

Μετά τον έκτο Χούλκενμπεργκ την πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν κατά σειρά αναφοράς οι Σέρχιο Πέρες (Red Bull), Κέβιν Μάγκνουσεν (Haas), Ντάνιελ Ρικιάρντο (RB) και Πιέρ Γκασλί (Alpine).