Skip to main content

EURO 2024: Συνελήφθη άνδρας που σκαρφάλωσε στην οροφή του γηπέδου της Ντόρτμουντ

REUTERS/Nadja Wohlleben

Το ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε μετά την προσωρινή διακοπή του αγώνα λόγω των δυσμενών συνθηκών που επικράτησαν στη διάρκεια καταιγίδας

Ένας άνδρας συνελήφθη επειδή σκαρφάλωσε στην οροφή του Signal Iduna Park κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ανάμεσα στη Γερμανία και τη Δανία, το βράδυ του Σαββάτου.

Η αστυνομία του Ντόρτμουντ εξέδωσε ανακοίνωση την Κυριακή επιβεβαιώνοντας τη σύλληψη. «Σε κανένα σημείο δεν υπήρχε κίνδυνος για άλλους ανθρώπους. Η αστυνομία δεν είναι ακόμη σε θέση να παράσχει πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα του άνδρα ή τα κίνητρά του», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πίτερ Μπάντερμαν, δήλωσε το Σάββατο: «Ένα άτομο ανέβηκε στην οροφή του σταδίου στις 22:27, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αστυνομικοί πλησίασαν για να μιλήσουν με το άτομο και να εξασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή του από την ταράτσα. Ελικόπτερο της αστυνομίας φώτισε την οροφή του γηπέδου γι΄ αυτό το σκοπό».

Το περιστατικό σημειώθηκε μετά την προσωρινή διακοπή του αγώνα λόγω δυσμενών συνθηκών, κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Ο διαιτητής Μάικλ Όλιβερ διέκοψε το παιχνίδι στο 36ο λεπτό και οδήγησε τους παίκτες εκτός γηπέδου, εν μέσω κεραυνών.

Ο αγώνας διακόπηκε για περίπου 25 λεπτά πριν συνεχιστεί και ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί στις οπαδικές ζώνες της πόλης απομακρύνθηκε.