Skip to main content

Παραμένει στον πάγκο της «Σκουάντρα Ατζούρα» ο Σπαλέτι

REUTERS/Angelika Warmuth

Το επιβεβαίωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γκαμπριέλε Γκραβίνα

Η Εθνική Ιταλίας μετέβη στη Γερμανία για το Euro 2024 ως πρωταθλήτρια Ευρώπης, αλλά χθες (29/6) αποχώρησε με το κεφάλι σκυμμένο, μόλις από τη φάση των «16».

Η «Σκουάντρα Ατζούρα» του Λουτσιάνο Σπαλέτι ηττήθηκε στο Βερολίνο (0-2) από την Ελβετία κι ολοκλήρωσε ένα καταστροφικό τουρνουά, με χείριστες εμφανίσεις και πρόκριση στο… παρά πέντε στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Η ήττα έθεσε ερωτήματα για το μέλλον του Σπαλέτι, παρά το γεγονός ότι υπέγραψε τριετές συμβόλαιο για να αντικαταστήσει τον Ρομπέρτο ​​Μαντσίνι πριν από λιγότερους από 12 μήνες.

Μετά την ήττα από την Ελβετία, όμως, ο Σπαλέτι μίλησε σαν να ήθελε να συνεχίσει με την εθνική ομάδα. «Τα αποτελέσματα είπαν ότι πρέπει να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε ο 65χρονος. «Αυτή ήταν η ποδοσφαιρική ετυμηγορία και θα αναγκαστώ να το κάνω».

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIGC), Γκαμπριέλε Γκραβίνα, επιβεβαίωσε στη συνέχεια σε σημερινή (30/6) συνέντευξη Τύπου, μαζί με τον Σπαλέτι, πως ο πρώην προπονητής της Νάπολι θα παραμείνει στη θέση του.

«Είχαμε μια μακρά συζήτηση», είπε ο Γκραβίνα. «Είμαι ρεαλιστής και πιστεύω ότι είναι αδιανόητο να λύνω προβλήματα σε περιόδους δυσκολίας εγκαταλείποντας ένα έργο που από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι ήταν τριετές».

«Δεν μπορείς να σκεφτείς να εγκαταλείψεις ένα έργο μετά από οκτώ ή εννέα μήνες. Κάτι πρέπει να αλλάξει, κάτι πρέπει να αναθεωρηθεί ως προς την προσέγγιση. Θα υπάρξουν βαθιές σκέψεις, χθες το βράδυ αρχίσαμε να το περνάμε με τον Σπαλέτι. Όλοι πρέπει να μεγαλώσουμε».

Ερωτηθείς τι θα έκανε αν μπορούσε να γυρίσει τον χρόνο πίσω, ο Σπαλέτι απάντησε: «Δεν παίζω αυτό το παιχνίδι εξετάζοντας τι μπορεί να είχε συμβεί. Δεν μπορώ να γυρίσω πίσω».

Και πρόσθεσε: «Είναι ξεκάθαρο από αυτά που είδαμε ότι έκανα κάποια λάθη. Προσπάθησα να αναζωογονήσω την ομάδα. Δεδομένου ότι παραμένω, θα προσπαθήσω να ανανεώσω την ομάδα ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Για την Ιταλία οι επόμενοι αγώνες έρχονται τον Σεπτέμβριο, όταν θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία και το Ισραήλ στο πλαίσιο του Nations League.