Skip to main content

Φεύγουν από την «Μπάρτσα», Κανσέλο, Φέλιξ και Αλόνσο

Οι δυο Πορτογάλοι και ο Ισπανός διεθνής αποχωρούν προκειμένου οι Καταλανοί να συμμορφωθούν στον οικονομικό κανονισμό της La Liga

Η Μπαρτσελόνα επιβεβαίωσε σήμερα (30/6) τις αποχωρήσεις των Ζοάο Κανσέλο, Ζοάο Φέλιξ και Μάρκος Αλόνσο.

Ο Κανσέλο, 30 ετών, και ο Ζοάο Φέλιξ, 24 ετών, εντάχθηκαν ως δανεικοί από τη Μάντσεστερ Σίτι και την Ατλέτικο Μαδρίτης αντίστοιχα στο τέλος της περυσινής καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Με την ένταξή του στην Μπαρτσελόνα, ο Ζοάο Φέλιξ παράτεινε ταυτόχρονα το συμβόλαιό του με την Ατλέτικο ως τον Ιούνιο του 2029. Ο Κανσέλο, εν τω μεταξύ, έχει συμβόλαιο με τη Σίτι έως το 2027.

Και οι δύο παίκτες είναι αυτή τη στιγμή με την αποστολή της Πορτογαλίας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Συμμετείχαν επίσης τακτικά για τη Μπαρτσελόνα κατά τη διάρκεια της σεζόν 2023-24, με τον Ζοάο Φέλιξ να συνεισφέρει με 10 γκολ σε 44 αγώνες και τον Κανσέλο να συμμετέχει 42 φορές και στις δύο θέσεις των μπακ.

Ο 33χρονος Αλόνσο φεύγει από τη Μπαρτσελόνα μετά την ένταξή του από την Τσέλσι το καλοκαίρι του 2022. Αρχικά υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο που επεκτάθηκε τον Ιανουάριο του 2023.

Ο Αλόνσο έκανε μόνο οκτώ εμφανίσεις για την Μπαρτσελόνα την περασμένη σεζόν, αν και πέρασε αρκετούς μήνες εκτός λόγω τραυματισμού στην πλάτη.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η Μπαρτσελόνα συμφώνησε επίσης να αφήσει τον Σερτζίνιο Ντεστ να ενταχθεί στην Αϊντχόφεν, διατηρώντας ρήτρα πώλησης.

Ο Αμερικανός διεθνής πέρασε μια παραγωγική σεζόν ως δανεικός στην ολλανδική ομάδα πριν υποστεί κάκωση πρόσθιου χιαστού συνδέσμου τον Απρίλιο.

Η καταλανική ομάδα είχε μια «τρύπα» 130 εκατομμυρίων ευρώ στα οικονομικά της που πρέπει να διευθετηθεί μέχρι σήμερα, 30 Ιουνίου, εάν ήθελε να αποκτήσει νέους παίκτες, σύμφωνα με το ανώτατο όριο αποδοχών της La Liga.