Skip to main content

Εκτός του Μουντιάλ Συλλόγων, η Apple στοχεύει και στα δικαιώματα της Ligue 1

Ο αμερικανικός κολοσσός είχε πάντα ενδιαφέρον για το γαλλικό πρωτάθλημα αλλά εξακολουθεί να μελετά το καλύτερο σχέδιο πριν παρουσιάσει επίσημη προσφορά

Ενώ η γαλλική Ligue de Football Professionnel (LFP) προσπαθεί να… τετραγωνίσει τον κύκλο για την εκχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων σε εθνικό επίπεδο, με τη νέα διοργάνωση που θα ξεκινήσει από τη σεζόν 2024/25, έρχονται σημαντικά νέα για τα διεθνή δικαιώματα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το RMC Sport, η Apple είναι πεπεισμένη να επενδύσει σε κάτι που μπορεί να θεωρηθεί μια νέα φάση για το γαλλικό ποδόσφαιρο, το οποίο από την επόμενη σεζόν δεν θα έχει το πιο λαμπερό αστέρι του, τον Κιλιάν Μπαπέ.

Το ενδιαφέρον της Apple για τη Ligue 1 χρονολογείται από τον περασμένο Νοέμβριο. Και τώρα που οι διαπραγματεύσεις με τη FIFA για τα δικαιώματα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων του 2025, φαίνεται να έχουν φτάσει σε γενικό αδιέξοδο, η εταιρεία που ίδρυσε ο Στιβ Τζομπς αναζητά τηλεοπτικά δικαιώματα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, σύμφωνα με φήμες, οι επαφές μεταξύ των πλευρών έχουν αυξηθεί σε αριθμό και ένταση, με την Apple να επιβεβαιώνει απευθείας στην LFP ότι ενδιαφέρεται περισσότερο για τα διεθνή δικαιώματα της Ligue 1.

Η εταιρεία, εν τω μεταξύ, μελετά τη σωστή στρατηγική για να εξασφαλίσει τη μετάδοση της γαλλικής κορυφαίας κατηγορίας σε πολλές περιοχές, συμπεριλαμβανομένων προφανώς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο το deal δεν έχει μπει ακόμη στην τελική του φάση, ακόμη κι αν εξακολουθούν να υπάρχουν αμφιβολίες για το χρονοδιάγραμμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρθηκε, η LFP αναζητά εθνικό φορέα για την επόμενη σεζόν και το ίδιο κάνει και για την εκχώρηση ξένων τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Έτσι, εάν η Apple σκοπεύει να κάνει ένα «χτύπημα» για να κλείσει τη συμφωνία, θα πρέπει να το κάνει τις επόμενες εβδομάδες χωρίς να διστάσει πολύ.

naftemporiki.gr