Skip to main content

Οι Έλληνες Παραολυμπιονίκες θα αξιολογήσουν κάθε Εθνικό Αθλητικό Κέντρο

Επί τούτω, συγκροτήθηκε Επιτροπή Ελέγχου Προσβασιμότητας ΑμεΑ στα 17 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας

Τη συγκρότηση Επιτροπής Ελέγχου Προσβασιμότητας ΑμεΑ στα 17 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, τα οποία εποπτεύονται από το υπουργείο Αθλητισμού, υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, παρουσία του προέδρου της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργου Καπελλάκη.

Για πρώτη φορά σε μια τέτοια Επιτροπή, η οποία εντός τεσσάρων μηνών (έως τα τέλη Οκτωβρίου 2024) θα ολοκληρώσει τους ελέγχους και θα υποβάλει πορίσματα για τις όποιες ελλείψεις καθώς και προτάσεις άρσης τους, αξιολογητές της κατάστασης των ΕΑΚ θα είναι οι ίδιοι οι αθλητές ΑμεΑ, με εκπροσώπους που ορίστηκαν από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή.

«Η εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ΑμεΑ παντού –και φυσικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις- αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας και προσωπική μου δέσμευση από την ανάληψη του χαρτοφυλακίου του Αθλητισμού», υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.

Και πρόσθεσε: «Έως το τέλος Οκτωβρίου η Επιτροπή θα έχει συντάξει το σχετικό πόρισμα ώστε μέσα στο 2025 να προχωρήσουν οι όποιες παρεμβάσεις κριθούν απαραίτητες, προκειμένου τα 17 Εθνικά Αθλητικά Κέντρα να είναι πλήρως προσβάσιμα για τα Άτομα με Αναπηρία».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, Γιώργος Καπελλάκης, επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντική η διαδικασία που θα ακολουθηθεί με εμάς παρόντες, καθώς και στο παρελθόν επιχειρήθηκαν να γίνουν αντίστοιχες προσπάθειες, όχι όμως με τον σωστό τρόπο. Αυτή τη φορά είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξουν αποτελέσματα».

Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Προσβασιμότητας στα ΕΑΚ ορίστηκε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς, με μέλη 20 υπηρεσιακά στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων και Υποδομών του υπουργείου, αλλά και τις Μαρίλυ Χριστοφή, Βασιλική Κολυβά από την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας.