Skip to main content

Ο Γιαμάλ πέρασε τις σχολικές εξετάσεις στη διάρκεια του Euro 2024

REUTERS/Yiannis Kourtoglou

Ο έφηβος άσος της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας παίζει στη Γερμανία και ταυτόχρονα έδινε σχολικές εξετάσεις

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Ισπανίας, ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ, πέρασε με επιτυχία τις σχολικές εξετάσεις του.

Ο έφηβος έλαβε τα νέα για τα αποτελέσματά του στη Γερμανία, όπου εκπροσωπεί την «Ρόχα» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Ο Γιαμάλ (7 γκολ σε 50 αγώνες φέτος με την Μπαρτσελόνα) ξεκίνησε βασικός στις νίκες της Ισπανίας επί Κροατίας και Ιταλίας και ως αλλαγή στο β΄ ημίχρονο επί της Αλβανίας, στη φάση των ομίλων.

Ο έφηβος πέρασε τις τέταρτες εξετάσεις ESO αυτή την εβδομάδα, ένα ισπανικό εκπαιδευτικό ισοδύναμο με τις εξετάσεις GCSE στο Ηνωμένο Βασίλειο ή το απολυτήριο γυμνασίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Μόλις βγήκα από την προπόνηση και μου είπαν ότι όλα πήγαν καλά», είπε ο Γιαμάλ στο ισπανικό ραδιόφωνο Onda Cero το βράδυ της Πέμπτης. «Πέρασα τις εξετάσεις και έχω τον τίτλο του ESO τώρα».

Ο Γιαμάλ εξήγησε πώς ένας δάσκαλος τον βοηθούσε στην εκπαίδευσή του παράλληλα με την παρουσία του σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό τουρνουά.

«Αν δουν ότι βρισκόμαστε στους προημιτελικούς ή στους “16”, δεν με προβληματίζουν πολύ, αλλά τις μέρες που ο δάσκαλός μου ξέρει ότι δεν κάνω τίποτα, μου λέει να κάνω αυτή ή εκείνη την εργασία».

Η Ισπανία – η μόνη ομάδα με 100% ρεκόρ νικών στο Euro 2024 μέχρι στιγμής – θα παίξει με τη Γεωργία στη φάση των «16» την Κυριακή.