Skip to main content

Παρίσι 2024: Απούσα η δις Ολυμπιονίκης Ιλέιν Τόμσον

Η σπουδαία αθλήτρια αντιμετωπίζει πρόβλημα στον Αχίλλειο τένοντα

Η πέντε φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Ιλέιν Τόμσον-Χέρα θα χάσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι λόγω τραυματισμού στον Αχίλλειο τένοντα, ανακοίνωσε η ίδια στα social media.

Η Τζαμαϊκανή σπρίντερ, η οποία είναι η δύο φορές Ολυμπιονίκης τόσο στα 100 όσο και στα 200 μέτρα, είπε ότι οι απεικονιστικές εξετάσεις έδειξαν πως είχε υποστεί «μερική ρήξη στον Αχίλλειο τένοντα» μετά τη συμμετοχή της στο Grand Prix της Νέας Υόρκης νωρίτερα αυτόν τον μήνα, με αποτέλεσμα να μην παρευρεθεί στους Αγώνες του επόμενου μήνα.

«Είναι μακρύς ο δρόμος, αλλά είμαι πρόθυμη να ξεκινήσω από την αρχή και να συνεχίσω να εργάζομαι για να αναρρώσω πλήρως και να συνεχίσω την καριέρα μου στον στίβο», έγραψε η αθλήτρια.

«Είμαι πληγωμένη και συντετριμμένη που χάνω τους Ολυμπιακούς φέτος, αλλά στο τέλος της ημέρας προέχει η υγεία μου».

Η Τόμσον-Χέρα «εξερράγη» στη διεθνή σκηνή του στίβου το 2016 όταν, τότε σε ηλικία 24 ετών, κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 100 και στα 200 μέτρα στους Θερινούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο.

Με αυτόν τον τρόπο, έγινε η πρώτη γυναίκα που ολοκλήρωσε το «νταμπλ» στα Ολυμπιακά σπριντ, μετά τη Φλόρενς Γκρίφιθ-Τζόινερ στη Σεούλ, το 1988.

Μετά από μερικά χρόνια ανησυχιών λόγω τραυματισμών, η Τόμσον-Χέρα επέστρεψε στην παγκόσμια σκηνή στους Αγώνες του Τόκιο το 2021 όπου διατήρησε τα δύο χρυσά της μετάλλια και παράλληλα σημείωσε νέο Ολυμπιακό ρεκόρ (10.61) στα 100 μέτρα, ενώ κατάκτησε άλλο ένα χρυσό στα 4Χ100 με την Τζαμάικα.

Η Ολυμπιονίκης, που γίνεται 32 ετών την Παρασκευή (28/6), τερμάτισε τελευταία στο Prefontaine Classic τον περασμένο μήνα με χρόνο 11.30, με μια από τις βασικές της αντιπάλους για το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, την Αμερικανίδα Σα’Κάρι Ρίτσαρντσον, να τερματίζει πρώτη.

Στη συνέχεια, στο Grand Prix της Νέας Υόρκης τον Ιούνιο, τερμάτισε γι΄ άλλη μια φορά τελευταία με χρόνο 11.48. Στη συνέχεια, έπρεπε να μεταφερθεί εκτός πίστας γιατί δεν μπορούσε να ασκήσει καμία πίεση στο πόδι της.

Ο αγώνας 100 μέτρων Γυναικών στο Παρίσι ξεκινά την Παρασκευή 2 Αυγούστου και ολοκληρώνεται μια μέρα αργότερα. Τα 200μ ξεκινούν την Κυριακή 4 Αυγούστου, με τον τελικό την Τρίτη 6 Αυγούστου.

naftemporiki.gr