Skip to main content

EURO 2024: Σούπερ έκπληξη η Γεωργία, εκτός η Τσεχία

Η παρέα του Κβαρατσχέλια νίκησε τους αήττητους έως τη νύχτα της Τετάρτης Πορτογάλους και πέρασε στους «16», μαζί με τους Ίβηρες και την Τουρκία

Η Γεωργία σκηνοθέτησε τη μεγαλύτερη έκπληξη (έως τώρα) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, νικώντας με 2-0 την Πορτογαλία για την τελευταία (3η) αγωνιστική στον 6ο όμιλο.

Η ομάδα που απέκλεισε την Ελλάδα για να βρεθεί στη Γερμανία εξασφάλισε την πρόκριση στη φάση των «16», στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση καθώς έφτασε στους 4 βαθμούς και κατέλαβε την τρίτη θέση.

Η νίκη της ομάδας του Βίλι Σανιόλ άφησε εκτός συνέχειας την Ουγγαρία στη μάχη των τρίτων θέσεων, ενώ άλλαξε και στις διασταυρώσεις στα νοκ άουτ παιχνίδια.

Ο «μάγος» Κβαρατσχέλια άνοιξε το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό και ο Μικαουτάτζε το έκλεισε στο 57ο με πέναλτι. Η ιστορική πρώτη νίκη των Γεωργιανών σε τελική φάση EURO θα τους φέρει αντιμέτωπους με την Ισπανία στις 30 Ιουνίου (Κολονία), ενώ οι Ίβηρες θα παίξουν με τη Σλοβενία την 1η Ιουλίου, στη Φρανκφούρτη.

Δεύτερη στον όμιλο τερμάτισε η Τουρκία του Βιντσέντζο Μοντέλα, που επιβλήθηκε της Τσεχίας με 2-1 στο Γκελζενκίρχεν, στο δεύτερο παιχνίδι του γκρουπ.

Η γειτονική χώρα θα αντιμετωπίσει την Αυστρία στις 2 Ιουλίου, στη Λειψία. Τα γκολ των Τούρκων σημείωσαν ο Τσαλχάνογλου στο 51΄ και ο Τοσούν στο 90΄+4, ενώ για τους Τσέχους, που αποκλείστηκαν, είχε ισοφαρίσει στο 66΄ ο Σούτσεκ.

Να σημειωθεί ότι η Τσεχία έπαιξε με παίκτη λιγότερο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, λόγω της αποβολής του Μπαράκ στο 20ο λεπτό με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα ελάχιστων λεπτών.