Skip to main content

Πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ο Β. Μαρινάκης

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός επικράτησε για μία ψήφο του έτερου υποψήφιου, Γιάννη Αλαφούζου

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης επανήλθε στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας, μόλις μερικούς μήνες μετά την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής στον συνεταιρισμό.

Στις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης για να εκλεγεί ο αντικαταστάτης του Μηνά Λυσάνδρου, ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός υπερίσχυσε για μία ψήφο (7-6) του ανθυποψηφίου και ομολόγου του στον Παναθηναϊκό, Γιάννη Αλαφούζου.

Ο κ. Μαρινάκης υπήρξε και στο πρόσφατο παρελθόν πρόεδρος της Λίγκας, συγκεκριμένα από τον Ιούνιο του 2022 έως τον Ιανουάριο του 2024, όταν και παραιτήθηκε μετά την πρόταση μομφής που επρόκειτο να καταθέσει εις βάρος του η πλειοψηφία της μελών της Λίγκας.

Υπέρ της εκλογής Μαρινάκη ψήφισαν οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, Βόλος, Πανσερραϊκός και ΟΦΗ, ενώ την υποψηφιότητα Αλαφούζου στήριξαν οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Λαμία, Λεβαδειακός, Καλλιθέα και Άρης.

Η ΠΑΕ Παναιτωλικός ψήφισε «λευκό», ενώ η ΕΠΟ απείχε από τη διαδικασία.

Υπενθυμίζεται ότι η προεδρική ψήφος του Μηνά Λυσσάνδρου (ΟΦΗ) μετρούσε ως διπλή, άρα ακόμα και σε περίπτωση ισοψηφίας (7-7) πάλι θα υπερίσχυε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.