Skip to main content

Η FIFA θέλει τον τελικό του Μουντιάλ 2030 στο «Μπερναμπέου»

Το νέο (ανακαινισμένο) γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης έχει στο στόχαστρο η Παγκόσμια Ομοσπονδία για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σύμφωνα με πληροφορίες της Marca, η FIFA θα ήθελε ο τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2030 να γίνει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», το γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Η ισπανική εφημερίδα διευκρινίζει ότι η FIFA αρχικά ψυχράθηκε από τα πρόσφατα θεσμικά προβλήματα που συγκλόνισαν την ισπανική ομοσπονδία, αλλά τελικά διατηρεί την εμπιστοσύνη της στην Ισπανία και θέλει ο τελικός να γίνει στο έδαφός της.

Η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030 θα πραγματοποιηθεί σε δύο ηπείρους –σε Ισπανία, Πορτογαλία και Μαρόκο- με την προσθήκη εναρκτήριων αγώνων στη Νότια Αμερική.

Ένας τελικός στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» θα σήμαινε ότι η Ρεάλ θα έπρεπε να παραδώσει την έδρα της στη FIFA για τρεις μήνες, ενώ οργανώνονταν οι προετοιμασίες.

Λαμβάνοντας υπόψη τα χρηματικά ποσά, η Marca διευκρινίζει ότι η FIFA θα πρέπει να διαπραγματευτεί για την εξεύρεση συμφωνίας, αλλά η αναζήτηση συμβιβασμού σίγουρα θα διευκολυνθεί από τις άριστες σχέσεις που διατηρεί ο Φλορεντίνο Πέρεθ, πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Τζιάνι Ινφαντίνο, πρόεδρος της FIFA.

Ο σύλλογος της Μαδρίτης είναι επίσης ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θεσμού, επειδή αντιπροσώπευε την Ισπανία την εποχή της δημιουργίας του.

Η ισπανική εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης ότι οι δύο οντότητες βρίσκονται ήδη σε συζητήσεις για τη διευθέτηση της διοργάνωσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων του 2025.

naftemporiki.gr