Skip to main content

EURO 2024: Η Αυστρία άρπαξε την πρωτιά στον 4ο όμιλο

REUTERS/Fabrizio Bensch

Η πάλαι ποτέ «Βούντερτιμ» νίκησε την ασταθέστατη Ολλανδία και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Γαλλίας απέναντι στην Πολωνία έκοψε πρώτη το νήμα

Η Αυστρία ολοκλήρωσε εμφατικά τις υποχρεώσεις της στον 4ο όμιλο της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση και αφήνοντας δεύτερους τους Γάλλους.

Η ομάδα του Ραλφ Ράνγκινικ νίκησε την Ολλανδία με 3-2 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου και άφησε τρίτους τους «Οράνιε», που πάντως προκρίνονται στους «16» ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες ομάδες των ομάδων.

Την ίδια ώρα, η Πολωνία υποχρέωνε σε ισοπαλία 1-1 τη Γαλλία στο «Βεστφάλενσταντιον» του Ντόρτμουντ, με αποτέλεσμα οι «Μπλε» να υποχωρήσουν στη δεύτερη θέση.

Να σημειωθεί ότι πριν από το σημερινό παιχνίδι η Ολλανδία μετρούσε επτά συνεχείς νίκες απέναντι στους Αυστριακούς, αλλά αυτή η ομάδα που έχει εμφανίσει ο Κούμαν στα γερμανικά γήπεδα δεν πείθει…

Η νίκη ήρθε με το αυτογκόλ του Μάλεν στο 6ο λεπτό και τα τέρματα των Σμιντ (59΄) και Σάμπιτσερ (81΄), με τους «Οράνιε» να ισοφαρίζουν δύο φορές, με Χάκπο (47΄) και Ντεπάι (75΄), αλλά να αδυνατούν να κρατήσουν την ισοπαλία.

Οι Αυστριακοί θα παίξουν στις 2 Ιουλίου στη Λειψία με τον 2ο του 6ου ομίλου, που θα είναι η ή Τουρκία, ενώ η Ολλανδία περιμένει τα επόμενα παιχνίδια για να μάθει την ομάδα με την οποία θα διασταυρωθεί.

Στο άλλο παιχνίδι, η βαθμολογικά αδιάφορη Πολωνία πήρε την ισοπαλία από τη Γαλλία σε ένα παιχνίδι το αποτέλεσμα του οποίου διαμορφώθηκε από την άσπρη βούλα, με τους αρχηγούς Μπαπέ (56΄) και Λεβαντόφσκι (79΄) να ευστοχούν στα πέναλτι που εκτέλεσαν.

Στους «16» η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του πολύ περίπλοκου 5ου ομίλου, καθώς και οι τέσσερις ομάδες του (Ρουμανία, Βέλγιο, Σλοβακία, Ουκρανία) ισοβαθμούν πριν από την τελευταία αγωνιστική στους τρεις βαθμούς.

Η τελική βαθμολογία του 4ου ομίλου (σε 3 αγώνες): Αυστρία 6, Γαλλία 5, Ολλανδία 4, Πολωνία 1.