Skip to main content

Εκτός ολλανδικού πρωταθλήματος η Φίτεσε

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακάλεσε την επαγγελματική άδεια του συλλόγου λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασής του

Η ολλανδική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (KNVB) ανακάλεσε την επαγγελματική άδεια της Φίτεσε, εμποδίζοντας ουσιαστικά τον σύλλογο να αγωνιστεί κατά την αγωνιστική περίοδο 2024-2025.

Η απόφαση ελήφθη αφότου η Φίτεσε απέτυχε να εκπληρώσει κρίσιμες οικονομικές και κανονιστικές απαιτήσεις, συμπεριλαμβανομένης της παροχής ισοσκελισμένου προϋπολογισμού, της διατήρησης τραπεζικού λογαριασμού και της εξασφάλισης ενός ελεγκτή λογιστή. Ο σύλλογος ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση.

Η ανεξάρτητη επιτροπή αδειοδότησης της KNVB κοινοποίησε αυτή την απόφαση στη Φίτεσε τη Δευτέρα, επικαλούμενη την αδυναμία του συλλόγου να συμμορφωθεί παρά τις πολλές παρατάσεις.

Η KNVB υπογράμμισε ότι το να επιτραπεί στην Φίτεσε να συμμετέχει υπό τις τρέχουσες συνθήκες θα έθετε σε κίνδυνο τη συνέχειά της, προσθέτοντας ότι «μια μεγαλύτερη αναβολή είναι αδύνατη λόγω της πλησιέστερης έναρξης της νέας ποδοσφαιρικής περιόδου».

Τους τελευταίους μήνες, η επιτροπή αδειοδότησης είχε επανειλημμένα παρατείνει τις προθεσμίες, προειδοποιώντας αρχικά στις 30 Απριλίου ότι η άδεια του συλλόγου θα κινδύνευε εάν δεν βελτιωθεί η οικονομική του κατάσταση.

Στις 17 Μαΐου, αναγνωρίζοντας ορισμένες θετικές εξελίξεις σχετικά με τη μεταβίβαση των μετοχών σε ανεξάρτητο ίδρυμα, η επιτροπή έδωσε στην Φίτεσε επιπλέον χρόνο, ορίζοντας ως τελική προθεσμία την 24η Ιουνίου.

Στα μέσα ενημέρωσης υπήρξαν πολλές αναφορές για πιθανούς νέους μετόχους, ωστόσο, η περιορισμένη τεκμηρίωση που παρείχε ο σύλλογος ήταν ανεπαρκής για να καλύψει τις απαιτήσεις αδειοδότησης. Αυτή η αποτυχία οδήγησε και στην ανάκληση της άδειας, με ισχύ στις 9 Ιουλίου.