Skip to main content

Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Η κορυφαία στιγμή της Ελλάδας

Τα ελληνικά χρώματα επιστρέφουν θριαμβευτικά από το Βελιγράδι έχοντας κατακτήσει για πρώτη φορά στη διοργάνωση τη δεύτερη θέση και 17 μετάλλια

Στη δεύτερη θέση του πίνακα μεταλλίων βρέθηκε η Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση του 37ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κολύμβησης που φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι.

Το τελευταίο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα, τρίτο προσωπικό και 17ο για τη χώρα, πρόσφερε ο Δημήτρης Μάρκος με τη δεύτερη θέση στον τελικό των 400μ. ελεύθερο.

Ο πρωταθλητής έκανε χρόνο 3:47.44 και σημείωσε πανελλήνιο ρεκόρ και στο τρίτο ατομικό αγώνισμα που «έπεσε», μετά τα 200μ. και τα 800μ.

Σε μία διοργάνωση από την οποία οι περισσότερες παραδοσιακές δυνάμεις της «Γηραιάς Ηπείρου», είτε απουσίασαν τελείως (Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία), είτε έστειλαν ολιγομελείς και αποδυναμωμένες ομάδες (Βρετανία, Γερμανία, Σουηδία), η ελληνική αποστολή είδε μπροστά της μία ευκαιρία και την αξιοποίησε.

Κατάκτησε συνολικά 17 μετάλλια, εκ των οποίων πέντε χρυσά (όσα σε ολόκληρη την Ιστορία της διοργάνωσης μέχρι φέτος), οκτώ ασημένια και τέσσερα χάλκινα. Μπροστά από την Ελλάδα βρέθηκε μόνο η Ουγγαρία, που κατέβηκε με σχεδόν πλήρη σύνθεση και κυριάρχησε με 10 χρυσά και 27 μετάλλια στο σύνολο.

Ο τελικός πίνακας μεταλλίων (η πρώτη δεκάδα):