Skip to main content

Ευρωπαϊκό υγρού στίβου: Νέος ελληνικός θρίαμβος με Χρήστου – Μακρυγιάννη

Μόλις πριν από δύο ημέρες το ελληνικό δίδυμο είχε κάνει το «1-3» (πρώτη-τρίτη θέση) στα 50 μέτρα ύπτιο

Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην ελληνική κολύμβηση και δύσκολα το συναντά κανείς και σε παγκόσμιο επίπεδο πέτυχαν οι Έλληνες κολυμβητές στα 50μ ελεύθερο και 100μ ύπτιο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στο Βελιγράδι.

Γκολομέεβ και Μπίλας έκαναν το «1-2» (πρώτος-δεύτερος) στα 50μ ελεύθερο και στην αμέσως επόμενη κούρσα ακριβώς το ίδιο έπραξαν οι Απόστολος Χρήστου και Βαγγέλης Μακρυγιάννης στα 100μ. ύπτιο, κι ενώ δυο ημέρες πριν το ίδιο δίδυμο είχε κάνει το «1-3» στα 50μ ύπτιο!

Ο Χρήστου τερμάτισε με το εντυπωσιακό 52.23, τη δεύτερη καλύτερη επίδοσή του μετά το 52.09 που είχε σημειώσει το 2022 στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης.

Μια επίδοση που δίνει χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπως είπε ο ίδιος μετά την κούρσα. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάκτησε το τρίτο χρυσό της καριέρας του και πρώτο στο συγκεκριμένο αγώνισμα, όπου ως τώρα μετρούσε ένα ασημένιο και τρία χάλκινα μετάλλια.

Ο Μακρυγιάννης τον ακολούθησε στο βάθρο καταρρίπτοντας το ατομικό του ρεκόρ με 52.83, ένας επίσης πολύ σπουδαίος χρόνος που δίνει πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.