Skip to main content

EURO 2024: Το Βέλγιο πήρε τον «τελικό»

REUTERS/Wolfgang Rattay

Μετά την ήττα-σοκ στην πρεμιέρα από τους Σλοβάκους οι «Κόκκινοι Διάβολοι» έδειξαν το καλό τους πρόσωπο νικώντας τη Ρουμανία με 2-0

Οι «Κόκκινοι» Διάβολοι του Ντομένικο Τεντέσκο έπαιζαν απόψε (22/6) με την πλάτη στον τοίχο, αλλά αποδείχθηκαν ανθεκτικοί στην πίεση και συνεπείς στο «πρέπει» του αγώνα.

Το Βέλγιο νίκησε τη Ρουμανία με 2-0 στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (5ος όμιλος) και δημιούργησε… κομφούζιο στο γκρουπ, αφού και οι τέσσερις ομάδες του έχουν από 3 βαθμούς!

Πλέον, όλα θα κριθούν την προσεχή Τετάρτη (26/6), όταν και θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις Σλοβακία-Ρουμανία και Ουκρανία-Βέλγιο.

Αγωνιστικά, το παιχνίδι στην Κολονία κινήθηκε σε υψηλό ρυθμό και είχε φάσεις και ποιότητα, με τους Ρουμάνους του Έντουαρντ Ιορντανέσκου να αποδεικνύονται σκληρά καρύδια, καθώς είχαν καλές στιγμές.

Καταλυτικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ το Βέλγιο με τον Τίλεμανς, καθώς από το εναρκτήριο σφύριγμα του Πολωνού Μαρτσίνιακ δεν είχε περάσει παρά ένα λεπτό και 13 δευτερόλεπτα!

Στο 64΄ ο Λουκάκου είδε να του ακυρώνεται και τρίτο γκολ στη διοργάνωση, επίσης για (οριακό) οφσάιντ, για να σφραγίσει τη νίκη των Βέλγων ο Ντε Μπρόινε στο 80΄.