Skip to main content

EURO 2024: Στους «16» με επίδειξη δύναμης η Πορτογαλία

REUTERS/Leon Kuegeler

Οι Λουζιτανοί επιβλήθηκαν εύκολα της Τουρκίας με 3-0 και θα είναι πρώτοι στον 6ο όμιλο, ενώ οι Τούρκοι περνούν και με ισοπαλία απέναντι στην Τσεχία

Άνισος αποδείχθηκε ο αγώνας στο Ντόρτμουντ ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Τουρκία για τη 2η αγωνιστική του 6ου ομίλου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ήταν μια κλάση ανώτερη, νίκησε με 3-0 και με δύο «τρίποντα» σε δύο παιχνίδια εξασφάλισε την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Αντίθετα, η Τουρκία μπορεί να κράτησε τη δεύτερη θέση αλλά για να προκριθεί στα νοκ άουτ της διοργάνωσης θα πρέπει να μη χάσει από την Τσεχία την τελευταία αγωνιστική.

Το σκορ στο «Βεστφάλενστάντιον» άνοιξε στο 21ο λεπτό, όταν ο Λεάο βρήκε τον Μέντες που έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο επερχόμενος Μπερνάρντο Σίλβα νίκησε τον Μπαγιντίρ για το 1-0.

Επτά λεπτά αργότερα (28΄) η εξέλιξη της αναμέτρησης δρομολογήθηκε οριστικά όταν ο Ακαϊντίν προσπάθησε να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακά του αλλά δεν συνεννοήθηκε σωστά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Το σκορ πήρε την τελική μορφή του στο 56ο λεπτό, όταν ο Ρονάλντο βγήκε απέναντι στον Μπαγιντίρ αλλά σε μια επίδειξη αλτρουισμού δεν τελείωσε τη φάση αλλά έδωσε στον Μπρούνο Φερνάντες για το 3-0.

Ο Κριστιάνο μπορεί να μην σκόραρε σε αυτή τη φάση και να κυνηγά ακόμα το στόχο να γίνει ο πρώτος παίκτης που έχει σημειώσει γκολ και στα έξι EURO που έχει συμμετάσχει, όμως με την ασίστ που έδωσε πέρασε στην πρώτη θέση όλων των εποχών σε τελικές πάσες στη διοργάνωση, ξεπερνώντας τον Τσέχο Κάρελ Πομπόρσκι.