Skip to main content

Γ. Βρούτσης: Πάντα κοντά στους μικρούς πρωταθλητές της ζωής

Το πρόγραμμα «Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» στο 4ο καλοκαιρινό φεστιβάλ του σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ»

Το καινοτόμο πρόγραμμα «Αθλητικής, Ολυμπιακής, Παραολυμπιακής Παιδείας, Ιστορίας και Αξιών ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ» του υπουργείου Αθλητισμού, είχε αυτή τη φορά ως συμμετέχοντες τα δυνατά παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ» και διεξήχθη κατά τη διάρκεια του 4ου ELPIDA Summer Festival, το οποίο διοργανώθηκε από την Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ-Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, στον αύλειο χώρο της Μονάδας, από τις 18 έως τις 20 Ιουνίου 2024.

Την έναρξη του 4ου Καλοκαιρινού Φεστιβάλ ΕΛΠΙΔΑ, στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, κήρυξε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, που βρέθηκε στο πλευρό των παιδιών, ενώ παράλληλα ξεναγήθηκε σε όλους τους χώρους της Μονάδας και συνομίλησε με γονείς και ιατρούς.

Ο κ. Βρούτσης υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

«Με τους Ολυμπιονίκες και τους παγκόσμιους πρωταθλητές στέλνουμε δυναμικά το μήνυμα πως ο αθλητισμός προσφέρει χαρά σε όλους. Αυτός είναι και ο στόχος μας με την θέσπιση και καθιέρωση του προγράμματος μας.

Τεράστιο το έργο και η δύναμη των γονέων, των γιατρών, των εθελοντών. Τους συγχαίρω, τους ευχαριστώ και δεσμεύομαι πως το υπουργείο Αθλητισμού θα είναι πάντα δίπλα τους».

Το τριήμερο πρόγραμμα του φεστιβάλ ήταν γεμάτο με πρωτότυπες αθλητικές δράσεις, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές – καλλιτεχνικές, με τα παιδιά του ΕΛΠΙΔΑ να «αγκαλιάζουν» την καθημερινή πρωινή άθληση που έκαναν με τη βοήθεια Ολυμπιονικών και πρωταθλητών, δείχνοντας παράλληλα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα αθλήματα, με το Παραολυμπιακό άθλημα μπότσια να συγκεντρώνει τα περισσότερα παιδικά βλέμματα.

Κατά τη διάρκεια και των τριών ημερών του καλοκαιρινού φεστιβάλ, οι μικροί ήρωες της ΕΛΠΙΔΑΣ συμμετείχαν σε βιωματική προσέγγιση αθλημάτων όπως βόλεϊ, μπότσια, τοξοβολία, ξιφασκία, πυγμαχία, ταεκβοντό και ρυθμική γυμναστική .

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι Ολυμπιονίκες Μιχάλης Μουρούτσος, Γεωργία Ελληνάκη, Κλέλια Πανταζή, Εύα Χριστοδούλου, Άννη Πανταζή, Δήμητρα Μαγκανουδάκη, Βούλα Ζυγούρη, Όλγα Βασδέκη και ο Παραολυμπιονίκης του μπότσια Γρηγόρης Πολυχρονίδης με τη σύζυγό του, επίσης Παραολυμπιονίκη Κατερίνα Πολυχρονίδη.

Συμμετείχαν, επίσης, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στην πυγμαχία  Έλενα Πλατάνα, οι αθλητές της εθνικής ομάδας χάντμπολ Χάρης Μάλιος και Χρήστος Κεδέρης, η ποδοσφαιρίστρια Ασημίνα Χατζηανδρέου, οι προπονητές χάντμπολ Κυριακή Μπακουλοπούλου και Δημήτρης Σκάρλος, οι ομοσπονδιακές προπονήτριες τοξοβολίας Φωτεινή Καραμαδούκη και Σοφία Σκανδάλη και οι Βάλια Μπερτσάτου, Ρένα Χαλά, Τίνα Κανάκη στα ειδικά εργαστήρια αθλητικής παιδείας και ασφάλειας με τον σύλλογο ΙΔΟΡΟ.