Skip to main content

Σπανούλης: Να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός ζήτησε από τους παίκτες του ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά να έχουν ίδια φιλοσοφία και κίνητρο

Media day είχε σήμερα η Εθνική ομάδα μπάσκετ, που προετοιμάζεται στο ΣΕΦ για το προολυμπιακό τουρνουά του Ιουλίου (2-7) και αύριο (21/6) θα δώσει το πρώτο φιλικό παιχνίδι, απέναντι στην Πολωνία.

Μιλώντας στον Τύπο ο τεχνικός της Εθνικής, Βασίλης Σπανούλης, επισήμανε ότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, είμαστε εδώ για να πάρουμε το προολυμπιακό τουρνουά και να περάσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν θα είναι εύκολο, τίποτα δεν είναι εύκολο ούτε στον αθλητισμό, ούτε στη ζωή, αλλά είμαστε εδώ για να τα καταφέρουμε».

«Το προολυμπιακό κρύβει ιδιαιτερότητες. Διεξάγεται πολύ γρήγορα, δεν υπάρχει αρκετός χρόνος για προετοιμασία, αλλά αυτό δεν ισχύει μόνο για εμάς. Όλα τα παιδιά είναι πάρα πολύ έμπειρα. Έχουν ταλέντο και το πιο σημαντικό είναι ότι έχουν διάθεση και κίνητρο να πετύχουν κάτι πάρα πολύ καλό με την εθνική ομάδα της χώρας τους», συνέχισε.

Σε ερώτηση για τους τραυματισμούς που αντιμετωπίζουν οι Γιάννης Αντετοκούνμπο, Σλούκας και Κώστας Αντετοκούνμπο, είπε: «Στο Προολυμπιακό θα είναι όλοι έτοιμοι να παίξουν όσο θα κρίνω εγώ. Υπάρχει ένας προγραμματισμός, το ιατρικό επιτελείο που έχουμε είναι εξαιρετικό και τα παιδιά έχουν τρομερή διάθεση να ασχοληθούν με τους τραυματισμούς τους και να μπουν γρήγορα μέσα. Δεν χρειάζεται όμως βιασύνη, το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιείς. Υπάρχει πρόγραμμα και είμαστε μέσα στο πλάνο μας».

Όσο για το κλειδί της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς του Παρισιού; «Να βρεθούμε όλοι στην ίδια σελίδα από άποψη φιλοσοφίας και κινήτρου. Εδώ δεν χωράνε εγωισμοί, χρειάζεται αυτοθυσία. Το πιο σημαντικό είναι να καταλάβεις πως στην Εθνική ομάδα μπορεί να έχεις διαφορετικό ρόλο, αλλά να κάνεις ό,τι μπορείς για να συνεισφέρεις, να δώσεις και την καρδιά σου».

Και ο Σπανούλης κατέληξε λέγοντας: «Οι παίκτες μας είναι για σπουδαία πράγματα, δεν μπορεί να παίρνουν πρωταθλήματα στο ΝΒΑ, Ευρωλίγκες, να είναι πρωταγωνιστές και να μην πετυχαίνουμε. Σίγουρα κάτι φταίει. Πρέπει να το βρούμε. Έχουμε εξαιρετικό κλίμα, έχουμε μιλήσει ήδη γι’ αυτό. Πολλές φορές αν θέλεις κάτι πολύ και δεν παίζεις σωστά, δεν μπορείς να το καταφέρεις. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να παίζουμε άμυνα. Για μένα όλα ξεκινούν από εκεί, αυτό είναι το DNA του Έλληνα. Δεν θα γίνουμε μια ομάδα που παίζει μόνο άμυνα. Όμως κάθε σπουδαία ομάδα ξεκινά από την άμυνα».