Skip to main content

EURO 2024: «Αέρας» στη φάση των «16» η Γερμανία

REUTERS/Leonhard Simon

Τα «πάντσερ» του Γιούλιαν Νάγκελσμαν νίκησαν τους Ούγγρους με 2-0 κι έκαναν το «2Χ2» στον 1ο όμιλο

Η Γερμανία νίκησε με 2-0 την Ουγγαρία, έκανε το «2Χ2» στον 1ο όμιλο του EURO 2024 κι έγινε η πρώτη ομάδα που εξασφάλισε πρόκριση της στους «16».

Αντίθετα, οι Μαγυάροι με τη δεύτερη ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια είδαν τις ελπίδες τους για τη φάση των νοκ-άουτ αγώνων να μειώνονται αισθητά.

Στην κατάμεστη «MHPArena» της Στουτγάρδης οι Μαγυάροι λίγο έλειψε να αιφνιδιάσουν στο… 15ο δευτερόλεπτο, όταν ο Σαλάι μπήκε δυνατά στην περιοχή και πρόλαβε να κάνει την προβολή, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε με τα πόδια.

Προϊόντος του χρόνου η «Μάνσαφτ» έφερε το παιχνίδι στο μέτρα της και στο 22΄ άνοιξε το σκορ: ο Μουσιάλα έπαιξε το ένα-δύο με τον Γκιντογκάν, ο Όρμπαν βγήκε μπροστά απ’ την μπάλα αλλά έπεσε, ο μέσος της Μπαρτσελόνα ξαναπήρε την μπάλα και βρήκε τον Μουσιάλα για το 1-0.

Με το γκολ αυτό ο Μουσιάλα (21 ετών και 119 ημερών) έγινε ο τρίτος νεαρότερος παίκτης που σκοράρει σε διαδοχικά παιχνίδια τελικής φάσης EURO, πίσω από Ρούνεϊ (Αγγλία, 18 ετών, 241 ημερών) και Μπένε (Ουγγαρία, 21 ετών και 114 ημερών).

Στο 26΄ ο Νόιερ έκανε σωτήρια επέμβαση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σομποσλάι και στη συνέχεια ο Μπόλα από κοντά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά, ενώ στο 45΄+2 γκολ του Σάλαϊ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Στο 60΄ οι Ούγγροι «άγγιξαν» ξανά την ισοφάριση με κεφαλιά του Βάργκα που σχεδόν άγγιξε το οριζόντιο δοκάρι του Νόιερ και επτά λεπτά αργότερα (67΄) ο αρχηγός των Γερμανών, Γκιντογκάν, διπλασίασε διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.