Skip to main content

Μεγάλο ματς στο Ντόρντμουντ με νικήτρια την Τουρκία (highlights)

REUTERS/Leon Kuegeler

Ενα από τα καλύτερα, πιο γεμάτα παιχνίδια του Euro2024 μέχρι στιγμής

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του τουρνουά, οι Τούρκοι επιβλήθηκαν 3-1 επί της Γεωργίας που είχε δύο δοκάρια και μεγάλες ευκαιρίες.

Μπορεί να μην είχαν το όνομα ως ζευγάρι αλλά Τουρκία και Γεωργία διέθεταν την ποδοσφαιρική χάρη σε ένα από τα καλύτερα, πιο γεμάτα παιχνίδια του Euro2024 μέχρι στιγμής. Στην αρένα του Ντόρντμουντ, οι Τούρκοι νίκησαν με 3-1 και ξεκίνησαν με το καλύτερο δυνατό τρόπο το τουρνουά.

Στο 10′ οι παίκτες του Μοντέλα είχαν δοκάρι με τον Αιχάν και στο 25′ η υπεροχή της καρποφόρησε με τον Μιλντίρ να πιάνει ένα τρομερό σουτ και να ανοίγει το σκορ για την Τουρκία.

Η Γεωργία στο 30′ είχε μια καλή ευκαιρία με τον Τσιταισβίλι και δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε με τον Μικαουτάτζε μετά από γύρισμα του Κοτσορασβίλι.

Μάλιστα στο 35′ ο σκόρερ των Γεωργιανών έχασε μεγάλη φάση για να φέρει… τούμπα το παιχνίδι, σουτάροντας άουτ από πλεονεκτική θέση.

Στο δεύτερο μέρος οι Τούρκοι μπήκαν πιο δυνατά, είχαν κάποιες μικροευκαιρίες και τελικά στο 65′ έλαμψε το άστρο του Αρντά Γκιουλέρ. Ο 19χρονος μέσος με ένα φοβερό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το 2-1 για την ομάδα του.

Οι Γεωργιανοί, πάντως, δεν τα παράτησαν και στο 79′ είχαν οριζόντιο δοκάρι με τον Κοτσορασβίλι. Μάλιστα ο ίδιος παίκτης στο 93′ αστόχησε από το ύψος της μικρής περιοχής και η τεράστια φάση ήρθε στο 94′ όταν ο Νταβιντασβίλι σημάδεψε το δοκάρι.

Η Γεωργία είχε ακόμη ένα κόρνερ για το γκολ της ισοφάρισης, ο κίπερ Μαμαρντασβίλι ανέβηκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά στην εξέλιξη της φάσης η Τουρκία έφυγε στο ανοιχτό γήπεδο και ο Ακτούρκογλου διαμόρφωσε σαν σε προπόνηση το τελικό 3-1 σε κενή εστία.