Skip to main content

EURO 2024: Επεισόδια Τούρκων και Γεωργιανών φιλάθλων εντός του γηπέδου

REUTERS/Leon Kuegeler

Τα επεισόδια ξεκίνησαν μέσα στο «Βεστφάλενστάντιον» όταν θερμοκέφαλοι και από τις δύο πλευρές άρχισαν να πετούν αντικείμενα ο ένας στον άλλον

Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν ανάμεσα σε οπαδούς της Τουρκίας και της Γεωργίας εντός του γηπέδου της Μπορούσια Ντόρτμουντ, στο «Βεστφάλενστάντιον», που θα φιλοξενήσει την πρεμιέρα των δύο Εθνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας (6ος όμιλος).

Τα επεισόδια ξεκίνησαν σε μια γωνιά του γηπέδου, με τους οπαδούς να πετούν αντικείμενα μεταξύ τους κι ενώ η ασφάλεια του γηπέδου προσπάθησε να παρέμβει υπό καταρρακτώδη βροχή.

Οι συμπλοκές σταμάτησαν όταν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας με ανάλογο εξοπλισμό μπήκαν ανάμεσα στους «θερμόαιμους» οπαδούς, αν και η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Να σημειωθεί ότι τόσο αυτός ο αγώνας όσο και οι αυριανοί ανάμεσα σε Γερμανία-Ουγγαρία (Στουτγάρδη) και
Κροατία-Αλβανία (Αμβούργο) είναι χαρακτηρισμένοι ως υψηλού κινδύνου.

«Απόβαση» από 80.000 Τούρκους οπαδούς

«Η γερμανική πόλη βρίσκεται πλήρως στα χέρια των Τούρκων από το πρωί, καθώς έφτασαν αυτοκινητοπομπές από όλη τη Γερμανία», μετέδωσε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV.

Οι φίλοι της Εθνικής Τουρκίας δεν πτοήθηκαν από την δυνατή καταιγίδα που ξέσπασε λίγες ώρες πριν την έναρξη του παιχνιδιού.

Πάντως, όσοι δεν είχαν προλάβει να φτάσουν στο γήπεδο αναζήτησαν καταφύγιο, σε παμπ, εστιατόρια, κάτω από τις στέγες βενζινάδικων, ακόμα και σε εισόδους σπιτιών.