Skip to main content

Μένει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Τεν Χαγκ

Η διοίκηση των «Κόκκινων Διαβόλων» αποφάσισε να συνεχίσει με τον Ολλανδό τεχνικό, τον οποίο διέσωσε η κατάκτηση του Κυπέλλου

Ο Έρικ τεν Χαγκ θα παραμείνει προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, καθώς η ανασκόπηση της διοίκησης για την παρελθούσα περίοδο κορυφώθηκε με την απόφαση να κρατήσει τον Ολλανδό.

Μετά από μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας για το μέλλον του Τεν Χαγκ, η Γιουνάιτεντ είχε συνομιλίες με τον 54χρονο τεχνικό την Τρίτη, με τις δύο πλευρές να αποφασίζουν να συνεχίσουν μαζί.

Το νυν συμβόλαιο του Τεν Χαγκ με τη Γιουνάιτεντ ισχύει μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο, με δυνατότητα παράτασης κατά 12 μήνες.

Σε περίπτωση που επρόκειτο να γίνει κάποια αλλαγή, η Γιουνάιτεντ είχε βρει πιθανούς αντικαταστάτες, όπως ο πρώην προπονητής της Μπάγερν Μονάχου Τόμας Τούχελ, ο πρώην προπονητής της Μπράιτον Ρομπέρτο ​​Ντε Τζέρμπι, ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο προπονητής της Μπρέντφορντ Τόμας Φρανκ και ο μάνατζερ της Ίπσουιτς, Κίραν ΜακΚένα.

Αλλά στο τέλος της διαδικασίας που είχε επικεφαλής τον συνιδιοκτήτη της Γιουνάιτεντ, Τζιμ Ράτκλιφ και τον αθλητικό διευθυντή της INEOS, Ντέιβ Μπρέιλσφορντ, επιλέχθηκε να συνεχίσουν με τον Τεν Χαγκ.

Το Κύπελλο Αγγλίας ήταν το δεύτερο τρόπαιο σε ισάριθμες σεζόν για τον Τεν Χαγκ από τότε που διορίστηκε προπονητής της Γιουνάιτεντ, το 2022.

Στην πρώτη του σεζόν, ο Τεν Χαγκ τερμάτισε τρίτος στην Πρέμιερ Λιγκ και κέρδισε το Κύπελλο EFL, ενώ η Γιουνάιτεντ έφτασε και στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας, όπου ηττήθηκε από τη Σίτι.

«Δύο τρόπαια σε δύο χρόνια δεν είναι άσχημα, τρεις τελικοί σε δύο χρόνια επίσης», είχε δηλώσει ο Ολλανδός. «Αν δεν με θέλουν τότε πάω κάπου αλλού για να κερδίσω τρόπαια, γιατί αυτό κάνω».